SCANDAL URIAŞ la o şcoală din Timiş. Directoarea A DEMISIONAT!

naveta dascali

La Giulvăz, între Florentin Cristeţ, primarul comunei, şi Ecaterina Mureşan, fosta directoare a şcolii din localitate, au existat mai multe neînţelegeri, cauzate de neplata sumelor necesare pentru naveta cadrelor didactice. Dacă în anul şcolar trecut dascălii au primit banii necesari de la primărie pentru navetă, se pare că de mai bine de două luni nu au mai încasat nici un un leu, fiind nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

Edilul-şef al Giulvăzului invocă apariţia normelor metodologice privind decontarea cheltuielor pentru navetă la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, menţionând că „necesarul de finanţat se transmite de către directorul unităţii de învăţământ sub formă de solicitare primarului, în termen de cinci zile lucrătoare de la încheierea lunii pentru care se face fundamentarea…”. Or Florin Cristeţ afirmă că fosta directoare nu ar fi făcut aşa ceva.

Primarul mai spune că, potrivit noii legislaţii, „ordonatorii de credit ai unităţilor de învăţământ vor transmite ordonatorului principal de credite al bugetului local, până la data de 1 noiembrie a fiecărui an, pentru anul bugetar următor, o solicitare fundamentată a sumelor necesare”, el afirmând că nici acest lucru nu s-a realizat.

Edilul susţine că din această cauză cadrele didactice nu vor mai beneficia, în acest an, de bani pentru navetă. Din cauza neînţelegerilor şi a situaţiei tensionate, zilele trecute, directoarea şcolii şi-a dat demisia.

Ecaterina Mureşan ne-a spus: „Eu am transmis solicitare fundamentată, însă primarul nu a dorit să o primească. Pentru ca să nu mai existe discuţii, am preferat să renunţ la funcţia pe care am avut-o”. Primarul din Giulvăz afirmă că dascălii nu vor mai avea asiguraţi banii pentru navetă întrucât nota de fundamentare nu a fost depusă până în data de 1 noiembrie: edilul precizează însă că a găsit o soluţie provizorie, cea a transportului cu microbuzele şcolare.

Virgil Popescu, liderul sindicatului „Spiru Haret” din Timiş, spune că la Şcoala gimnazială din Giulvăz situaţia este tensionată de mai mult timp, iar o eventuală înţelegere între primarul din localitate şi directorul şcolii pare greu de realizat, în contextul în care de-a lungul timpului au fost schimbaţi mulţi directori, iar primarul a avut neînţelegeri cu majoritatea.

La rândul ei, Aura Danielescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, ne-a declarat că a numit un nou director la această şcoală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns