Scandal la examenele Poliției de Frontieră din Timișoara

itpf timisoara

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră s-a desfășurat, ieri, un concurs pentru ocuparea posturilor de ofițeri din rândul agenților care activează în cadrul instituției. Pe cele 20 de posturi puse la bătaie au concurat, teoretic, 200 de participanți.

Problemele au apărut în momentul în care patru membri ai Sindicatului Europol, din cadrul inspectoratului cărășean, s-au prezentat la sediul instituției din Calea Lipovei, pentru a se asigura de transparența concursului, conform aprobării primite din partea inspectorului general al Poliției de Frontieră Române.

Președintele comisiei nu le-a permis accesul în sală, motiv care a dat naștere unor interpretări, în sensul existenței unui aranjament între anumiți candidați și superiorii lor.

”Dacă într-unul din comunicatele noastre anterioare precizam că există informații de o fraudare crasă a examenelor pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților de poliție de frontieră, această informație se pare că prinde contur.

De îndată am sesizat conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cât și Ministerul Afacerilor Interne și am solicitat prezența observatorilor sindicali în toate stadiile desfășurării examenului, implicit la elaborarea subiectelor, multiplicarea și distribuirea acestora și respectiv desfășurarea propriu-zisă a examenului.

Inspectorul general, chestorul Ioan Buda, a înțeles și a fost de acord cu propunerea noastră (…) și a dispus și transmis șefilor structurilor teritoriale să permita accesul observatorilor sindicali nominalizați. Observatorii sindicali din partea organizației noastre s-au prezentat în această noapte la sediile celor două structuri ale poliției de frontieră, Garda de Coastă, respectiv ITPF Timișoara la orele stabilite.

Dacă la Garda de Coastă acestora li s-a permis accesul în sala de elaborare a subiectelor și, până la această oră, totul se pare că se desfășoară în mod corect și transparent, la ITPF Timișoara totul s-a schimbat radical peste noapte la 180 de grade. Președintele comisiei de concurs, comisaul-șef Paraschiv Nelu, actualul șef de sector de la Moravița, a interzis cu desăvârșire și fără argumentare prezența observatorilor sindicali la elaborararea subiectelor pentru examen, cel mai sensibil moment în desfășurarea examenului și unde suspciunile erau cele mai mari. (…)

Vom sesiza de îndată Ministerul Afacerilor Interne pentru a trimite o comisie a Corpului de Control pentru a se verifica anomaliile de la ITPF Timișoara”, se precizează într-un comunicat remis de Sindicatul Polițiștilor Europeni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Scandal la examenele Poliției de Frontieră din Timișoara

 1. In structurile statului fie ele si din MAI, va castiga numai cine trebuie. Este o gluma de prost gust sa creada cineva ca exista corectitudine.
  Bibliografia este atat de stufoasa incat NIMENI nu poate sa o cunoasca la gradul de detaliu cerut pentru un concurs. Si apoi niciun presedinte de consiliu judetean sau prefect nu poate sta departe de astfel de concursuri. Nenorocitii astia intodeauna vor avea protejati care vor ocupa posturi de nu li se cuvin.

 2. 1307, sunt afirmatii fara acoperire. Am participat la un astfel de concurs, cu multi candidati pe un singur loc, castigator fiind cel mai bun dintre candidati.

 3. In structurile MAI au intrat , intra si vor intra urmasii urmasilor celor care sunt inca de niste ani buni sau ale astora care au iesit la pensie , recte copii lor in marea majoritate apoi restul de afini , daca tata e in politie copilul e in cel mai rau caz in alta structura , pctf , sri , vama ,etc , asa ca profesionalism cât cuprinde

 4. Nu este POSIBILA….este FRAUDA in toata regula !
  Cum va explicati ca, dupa conceperea subiectelor seful comisiei de examen CMS SEF Paraschiv Nelu Gabi a plecat de la Universitatea de Vest si sub pretextul ca, a uitat grila de corectare la Inspectoratul de Politie de Frontiera Timisoara s-a intalnit pe drum si a dat-o familiei Bodo Sebastian si Bodo Emanuela, ambii concurand la examen.
  Familia Bodo este prietena cu d-l Stolojescu, Seful I.S.O.P Bucuresti, care la randul lui este nasul de cununie a lui CMS SEF Cumpanasu Iliuta.
  Iar cum CMS SEF Cumpanasu Iliuta a primit mita cu nemiluita de la CENAD prin intermediul agentului Bodo Sebastian chiar era nevoie de o promovare si ambii sotii au ajuns ofiteri pe cele doua locuri vacante de la PTF CENAD.
  E si ca sa vezi dupa concurs familia Bodo a luat nota 7.90
  Aproape imposibil ca ambii sa ia aceeasi nota nu ?
  Cand a iesit scandalul Bodo Sebastian a fost chemat de CMS SEF Cumpanasu Iliuta si l-a indrumat sa faca contestatie si sa i se modifice ulterior nota in 08.05.
  Familia Bodo au ocupat locurile 2 si 3 dupa concurs.
  Deci si prin urmare cine ar fi tampit sa faca contestatie la un examen pe care il trece cu brio ?!?
  Se cam leaga zic eu !
  Totul a fost organizat de CMS SEF Cumpanasu Iliuta care i-a promis lui CMS SEF Paraschiv Nelu Gabi ca o sa-l ajute sa ajunga Adjunct Inspector Sef cand el o sa fie numit Inspector Sef caci fratele lui si anume Cumpanasu Alexandru are suficiente relatii sa traga sforiile…..doar el l-a si pus Sef Sector la Moravita caci scuza-ma omul asta nu e in stare sa lege o propozitie dar sa mai ia un concurs de asemenea importanta pentru frontiera externa …
  Eu nu inteleg cum acest CMS SEF Cumpanasu Iliuta poate sa faca ce vrea si sa ia mita cat vrea si nimeni sa nu se sesizeze…
  In fine …traim in Romania si asta explica totul !!!

Lasă un răspuns