Scandal cu plângeri penale într-un oraș din județul Timiș

deta centru

E mare scandal la Deta. Totul a început după ce Lucian Ioțcov a depus plângeri penale împotriva secretarului general al orașului, precum și al prefectului județului. Ioțcov, care a candidat la funcția de primar din partea Alianței pentru Deta (PSD, Pro România și PPU), acuză faptul că secretara Coralia Sculean nu a întocmit referatul de încetare a mandatului primarului Petru Roman, vinovată fiind, în opinia sa,  și prefecta Liliana Oneț, care nu a obligat-o pe secretară să întocmească documentul menționat.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor: Circulație fără restricții de viteză pe autostrada Lugoj-Deva, de miercuri seara

Reclamantul susține că făptuitoarele au adus grave prejudicii de imagine statului și se bazează pe o decizie a Agenției Naționale de Integritate (ANI) care l-a găsit incompatibil pe Petru Roman. Lucian Ioțcov nu este, însă, la  primul astfel de demers de înlăturare a primarului aflat în funcție. În utima perioadă, el a deschis mai mult acțiuni juridice, pe care le-a pierdut în totalitate. Este și motivul care a generat reacția primarului Petru Roman, care consideră că fostul său rival politic nu respectă hotărârile judecătorești, motiv pentru care i-a formulat, la rîndul său, o plângere penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Roman a invederat faptul că Ioțcov a formulat în 2 octombrie o cerere prin care solicita invalidarea sa ca primar, însă prin decizia din 16 octombrie a Judecătoriei Deta, mandatul lui Petru Roman a fost validat, fiind respinsă cererea lui Ioțcov. Totuși, acesta din urmă a formulat apel împotriva deciziei Judecătoriei Deta, care, de asemenea, a fost respins de către Tribunalul Timiș. De aceea, primarul orașului apreciază că, prin atitudinea pe care o manifestă,  fostul său rival politic nu se supune efectelor obligatorii ale unei hotărâri judecătorești, motiv pentru care i-a formulat o plângere penală pentru sărvîrșirea infracțiunii de nerespectare a hotărârilor judecătorești.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *