SAVUROS! După ce s-a tăiat apa caldă, primarul Robu şi-a anunţat o nouă candidatură

Nicolae Robu și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Municipiului Timișoara. Edilul spune că a trebuit să cântărească îndelung până a lua această decizie:

” De când sunt primar, viața mea s-a schimbat substanțial și au pătruns multe elemente de disconfort. Este o funcție mai ingrată decât mă așteptam și trebuie să ai și o anumită doză de kamikaze. Însă, faptul că marea majoritate a timișorenilor îmi este favorabilă, m-a determinat să-mi asum candidatura”.

Anunțul lui Robu nu este deloc surprinzător, o nouă candidatură din partea unui primar aflat pe val fiind absolut firească.

Șochează, însă, momentul ales de liderul PNL Timiș: majoritatea timișorenilor au rămas fără apă caldă, ca urmare a datoriilor acumulate de Colterm față de E.On Gaz. Desigur, nu sunt datoriile lui Nicolae Robu, dar primarul este cel care, alături de consiliul local, păstorește activitatea regiei. Or, a face un asemenea anunț într-o perioadă de furie a populației timișorene, nu este deloc un gest politic potrivit.

Trecând peste asta, primarul a explicat că situația de criză se datorează datoriilor acumulate de Colterm față de E.On, acestea fiind de șapte milioane de lei, la data scadenței.

Robu susține că a încercat să ia legătură cu directorul de la București al E.On, însă acesta l-a trimis la plimbare, refuzând să răspundă la telefon.

După ce a constatat chiar la propria locuință că s-a oprit apa caldă, primarul a transmis Direcției economice a primăriei să vireze 3,1 milioane lei către Colterm. Regia a mai adăugat 400.000 de lei, plătindu-se, astfel, 3,5 milioane, adică jumătate din datoria la scadență, pentru că suma totală se pare că e de 12 milioane de lei.

Cu toate acestea, Nicolae Robu nu poate oferi garanții că E.On va relua furnizarea gazului și timișorenii vor avea cât mai grabnic apă caldă: ”Sper să înceapă chiar de azi furnizarea gazului, dar nu îmi pot permite să ofer garanții în acest sens. Dacă cineva de la Colterm se face vinovat, voi cere demiterea sa, dar trebuie să se înțeleagă că nu îl pot demite, ci pot doar să cer acest lucru”.

Așadar, din declarația primarului rămânem cu o certitudine și o incertitudine. Certitudinea ar fi că Nicolae Robu mai candidează pentru un mandat, iar incertitudinea e că nu știm când vom avea, iarăși, apă caldă la robinete.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “SAVUROS! După ce s-a tăiat apa caldă, primarul Robu şi-a anunţat o nouă candidatură

  1. Nicolae Robu a făcut multe greșeli ca primar. Timișoara are nevoie de un primar cu calități manageriale convingătoare prin acțiuni clare și benefice pentru care timișorenii să-l roage să candideze pentru un al doilea mandat. Faptul că și-a anunțat deja public vrerea pentru un nou mandat, mi se pare umilitor și jignitor pentru timișorenii dezamăgiți. Votul meu pentru noua candidatură a lui Nicolae Robu va fi negativ.

Lasă un răspuns