Localităţi fără curent şi fără apă

jamu mare 1

Sistemele de alimentare cu apă devin prezențe obișnuite în satele timișene. Dar când săteanul are robinete în casă sau în curte, parcă nu-i mai vine să scoată apă cu găleata din fântână. Apa potabilă filtrată și tratată, deci bună de băut, livrată centralizat devine o obișnuință și un standard. De aceea, faptul că ea se întâmplă să nu mai curgă la chiuvetă ore în șir stârnește, pe bună dreptate, nemulțumirea beneficiarilor acestei utilități.

Așa că dacă nu-i curent, nu-i nici apă. Cum alimentarea cu energie electrică, cel puțin în satele comunei Jamu Mare, a fost oprită destul de des, nici sistemele de apă potabilă, în aceste intervale de timp, nu au mai funcționat.

Primarul Valeriu Filipiac cunoaște problema și ne spune că, de nenumărate ori, în ultimele luni a fost pus în situația de a apela numărul pentru sesizări al furnizorului. De exemplu, în ziua alegerilor locale, curentul a fost luat timp de 12 ore.

Partea tare este însă că edilul a vorbit în fiecare situație de acest gen cu un robot telefonic, căruia nu avea cum să-i explice necesitatea furnizării fără sincope a energiei electrice pentru buna funcționare a sistemelor de apă. Când nu mai e curent electric, protecțiile decuplează automat hidrofoarele, pompele și gata cu livrarea apei.

Edilul se gândește serios dacă n-ar fi bine să procedeze la fel ca și cel din Birda, care a dotat gospodăria de apă a comunei cu un grup electrogen pentru a asigura alimentarea cu energie când cea de la rețea este întreruptă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *