Șase persoane la spital, din cauza gripei

spital 8

Șase persoane sunt internate în momentul de față la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” cu simptome caracteristice gripei. Este vorba de o femeie de 48 de ani, internată de aproape două săptămâni, pentru care analizele de laborator au confirmat diagnosticul clinic și de alte cinci noi cazuri.

”Pacienta prezintă și obezitate morbidă, cardiopatie ischemică și boală cronică de plămân, și se află conectată la aparate pe secția de Terapie Intensivă, starea sa fiind critică.

De asemenea, pe Terapie Intensivă a fost internat duminică seara un bărbat în vârstă de 61 de ani, cu suspiciune de gripă. Pacientul are și diabet și patologii asociate multiple și s-a impus intubarea acestuia”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al instituției.

Potrivit acestuia, doi copii la care testele au confirmat diagnosticul de gripă au fost transferați de la Spitalul ”Louis Țurcanu” la unitatea sanitară de la Pădurea Verde. Unul dintre micuți are doar un an, iar celălalt, doi, însă situația celui din urmă este mai delicată, el având, de la naștere, tetrapareză spastică. Conform reprezentanților spitalului, starea celor doi copii este bună. Totodată, la compartimentul de boli infecțioase au fost internați încă doi adulți cu suspiciune de gripă.

Pe plan național, au fost confirmate prin analize de laborator peste 1.100 de cazuri de gripă, iar mai mult de 90 de persoane au pierdut lupta cu boala.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *