Şase candidați la funcția de director în unitățile de învățământ timişene nu au trecut proba interviului în prima săptămână

Şase candidați la funcția de director în unitățile de învățământ timişene nu au trecut proba interviului în prima săptămână

Prima săptămână de interviuri programate pentru cei 140 de candidați rămași în competiție (după promovarea probei scrise) la concursul național pentru ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile de învățământ din Timiș a însumat zeci de ore de expuneri și de evaluări.

O sută de candidați au fost examinați prin prisma a trei competențe: susținerea unui obiectiv din Planul de dezvoltare instituțională, rezolvarea unei situații-problemă și o sarcină de lucru la calculator.
Comisiile au în componență un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al consiliului local și un cadru didactic universitar. Alături de ei, cu rol de observator, a fost trimis în teren un reprezentant al Ministerului Educației.

Nota finală a unui candidat este reprezentată de media artimetică a notelor acordate de fiecare membru al comisiei (de la 1 la 10). Ca și în cazul primei probe din cadrul concursului – cea scrisă, pentru a promova, candidații trebuie să obțină minimum nota 7.

Până în prezent, rezultatele candidaților la cea de-a doua probă au fost destul bune, cu multe note peste 9. Dintre cei o sută de candidați programați în prima săptămână, patru s-au retras, cinci nu s-au prezentat, iar șase au obținut note sub 7.

CITEŞTE ŞI: Revoluție în HORECA! Restaurant timişorean: Salariile ospătarilor, suportate de către clienți

Interviurile în județul Timiș se vor derula până pe data de 3 decembrie, pentru încă 80 de candidați. Sunt cu 40 mai multe interviuri, întrucât unii dintre ei concurează pe mai multe posturi, în aceeași unitate de învățământ sau în instituții diferite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns