Scriam, la mijlocul lunii mai, că un șarpe destul de mare a fost observat în apele canalului Bega, la Timișoara, în zona Podului Michelangelo.
După trei luni, reptila – filmată de data aceasta în 22 august – care are „casa” în apropiere, este bine-mersi: ceva mai lungă, mai groasă şi mai vioaie, semn că îi priesc rozătoarele din Timişoara…
Atunci nu avea chiar 2 metri (:D), dar acum probabil că are.
Schimbările climatice – cum ar fi încălzirea rapidă a vremii sau ploile abundente – deranjează viețuitoarele, iar acestea invadează zonele cu multă vegetație și apele.
La prima vedere, şerpii precum cel din imagini pot părea înfricoșători, însă specialiștii ne asigură că nu e cazul să ne temem, pentru că cei întâlniţi în zona noastră sunt inofensivi.
”Schimbările climatice, dar mai ales căldura excesivă sau ploile abundente, au făcut ca acești șerpi să iasă la suprafață. În mod normal, ei stau ascunși sub pământ, în scorburi. Sunt șerpi de casă, de baltă, cum le mai spunem, nu sunt periculoși, chiar dacă-i vedem mari. Se umflă ca să se apere, dar nu atacă omul și nu sunt veninoși”, a explicat un specialist.