Sărbătoare mare pe 21 noiembrie 2019: Ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

sarbatoare 1

Intrarea Maicii Domnului in Biserica este praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 21 noiembrie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta de foarte multi credinciosi si sub numele de Vivodenia sau Ovedenia.

CITEȘTE ȘI: Cu mașina de curse la… bibliotecă, la Timișoara

Parintii Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara sunt Sfintii Parinti Ioachim si Ana. Acestia sunt cunoscuti pentru credinta arzatoare in Dumnezeu si pentru faptul ca erau lipsiti de copii. Deoarece viata lor nu era completa fara copii, se roaga la Dumnezeu sa primeasca si ei bucuria de a fi parinti, promitand ca in cazul in care vor avea un copil, acesta va fi dus la templu unde va fi inchinat Domnului.

Ingerul li se arata si le vesteste ca vor avea o fata care va trebui sa poarte numele de Maria. Neuitand de promisiunea facuta in fata lui Dumnezeu, la trei ani de la nasterea Fecioarei Maria, Ioachim si Ana o duc pe fiica lor la templu.

Sărbătoare 21 noiembrie 2019. Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Aici acestia sunt intampinati de catre marele preot Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul. Acesta o conduce pe Fecioara in cea mai sfanta incepere a templului, in Sfanta Sfintelor, unde va ramane pana cand va implini 15 ani. Motivul pentru care Maria a fost dusa in acea incapere pentru a deveni ea insasi Sfanta Sfintelor lui Dumnezeu, salas pentru Dumnezeul nostru, al tuturor credinciosilor.

Sunt si anumite obiceiuri specifice acestei zile cum ar fi: copiii care pun crengi de mar in vase cu apa. Acestea vor fi tinute la caldura si la lumina si vor inmuguri si inflori. Iar odata cu prilejul ANului Nou, acestea vor fi folosite drept sorcove. Nu in ultimul rand, dat fiind faptul ca aceasta sarbatoare este intr-o perioada de post si pentru ca toti crestinii sa se poata bucura de sarbatorirea Intrarii Maicii Domnului in Biserica, Biserica Ortodoxa a randuit ca pe data de 21 noiembrie sa fie dezlegare la peste.

În această zi se aprind lumânări pentru morți și pentru copiii care nu au fost botezați.  De această sărbătoare nu se spală haine şi nu trebuie să fim certaţi cu cineva.

De asemenea, începând cu data de 21 noiembrie și până la Sângiorz nu se spală rufe în râu. Pe data 21 noiembrie, nu aveți voie să uitați de cei sărmani și de copiii nevoiași, cărora trebuie să le împărțiți nuci, colaci și turte cu mălai.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns