Cu mașina de curse la… bibliotecă, la Timișoara

monopost

La Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, în holul central, va fi prezentat un… monopost. Echipa de Formula Student – UPT Racing Team a Universității Politehnica Timișoara revine cu forțe proaspete și în acest an universitar, astfel că astăzi, la 18,30, toți cei interesați sunt invitați să ia parte la prezentarea unuia dintre cele mai interesante proiecte studențești din universitate.

CITEȘTE ȘI: E o chestiune de zile: Meteorologii anunță când vom avea primele ninsori

UPT Racing Team este o echipă formată din studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara. A fost înființată în anul 2011 pentru crearea, dezvoltarea si testarea unui monopost de tip Formula Student, având ca scop participarea la competițiile destinate acestuia în întreaga lume.

De atunci și până în prezent, s-a reușit dezvoltarea a două monoposturi și, începând cu anul 2016, participarea la numeroase competiții pe plan internațional, precum cele din Italia, Olanda și Ungaria.

În cadrul întâlnirii de astăzi de la bibliotecă, echipa va prezenta informații despre activitatea și scopurile sale, dar și despre cum poate deveni membru al acesteia. Organizate de SAE (Societatea Inginerilor de Automobile), competițiile de Formula Student au luat naștere în Statele Unite ale Americii în anii ’80, ajungând să devină una dintre principalele surse de formare a inginerilor pe plan mondial, cu peste 800 de universități implicate.

Scopul proiectului este acela de a forma o echipă de studenți care să proiecteze, să construiască și să testeze un monopost, având la bază un regulament strict și foarte bine pus la punct de către Formula SAE după normele FIA (Federația Internațională de Automobilism).

În paralel cu proiectarea și construcția acestui monopost, proiectul presupune și simularea unei firme care trebuie să țină cont de calcularea costurilor, fiabilitatea produselor, design-ul și performanțele acestuia, toate acestea fiind evaluate cu mare atenție și strictețe pe două categorii de probe: statice și dinamice. Activitatea UPT Racing Team se desfășoară în mare parte în atelierul din Facultatea de Mecanică a UPT, programul fiind stabilit în funcție de disponibilitatea membrilor echipei. Competițiile de Formula Student au loc în vacanța de vară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns