Saravale şi-a luat antrenor de la Dudeştii Vechi

După 11 ani în care a activat ca antrenor principal la Pobeda Dudeştii Vechi, atât în Campionatul Judeţean Timiş, cât şi în Liga a IV-a Timiş, Petru Mirciov şi-a luat adio de la formaţia din comuna în care trăieşte o importantă comunitate de bulgari şi s-a dus la Voinţa Sarafoleana, în eşalonul al cincilea.

Decizia ne-a explicat-o joi, vorbindu-ne şi despre jucătorii pe care îi va lua la noua sa echipă: „Am zis că dacă nu câştigă Nacov alegerile locale părăsesc echipa.

A ieşit alt primar, iar eu am predat legitimaţiile. Nu ştiu cine se va ocupa în continuare de Pobeda, ei vor pune un antrenor şi un preşedinte.

Am plecat pentru că nu aş mai fi lucrat cu drag, nu m-aş mai fi simţit bine acolo, nici vorbă că nu mai ţin la Pobeda…

Am avut o ofertă de la Saravale, am acceptat-o, i-am înţeles, merg acolo cu zece jucători, dar nu cu bulgari din Dudeştii Vechi.

Dacă unii dintre ei vor rămâne pe tuşă, nu-şi vor mai găsi locul la Pobeda, îi voi lua şi pe ei cu mine. Deocamdată nu iau nici un bulgar, îi las să vadă ce va fi la Dudeştii Vechi, dacă le convine sau nu să rămână acolo.

Privind în urmă, am avut nouă campionate de Divizia D, am promovat-o pe Pobeda împreună cu domnul profesor Viruzab, fie iertat, şi cu domnul primar Nacov. În 2005 am luat-o de la zero şi peste doi am promovat în liga a patra”.

Pentru a-şi onora fostul antrenor, Pobeda i-a organizat acestuia un joc de retragere în penultima etapă a Campionatului Judeţean Timiş. A fost 5-2, pe teren propriu, cu Unirea Grabaţ, la lumina reflectoarelor.

„Am avut un meci de retragere, cu Grabaţ. A fost a treia partidă oficială jucată în nocturnă. Am primit o cupă şi o diplomă. În ultima etapă, la Comloşu Mare, unde am pierdut cu 3-1, am stat în poartă!”, ne-a mai spus Petru Mirciov. La Voinţa Sarafoleana, primul obiectiv va fi alcătuirea unei echipe care să atace promovarea în ediţia 2017-2018. „Am vorbit cu băieţii de la Saravale, sunt de treabă, le place performanţa.

În primul an am zis să ne facem echipă, să aducem jucători, apoi vom ataca promovarea, atunci ne vom propune să facem o treabă mai bună. Ne cunoaştem, distanţa dintre Dudeştii Vechi şi Saravale este mică, de aproximativ 20 de kilometri, mai departe de atât nu mă duceam…

Ei au terminat campionatul duminică, acum îi las să se liniştească, apoi ne vom apuca de treabă”, a completat experimentatul antrenor din Dudeştii Vechi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns