Șapte școli speciale din Timiș au primit echipamente de protecție și prevenție

Șapte școli speciale din Timiș au primit echipamente de protecție și prevenție

Șapte școli speciale din Timiș au primit echipamente de protecție și prevenție

Printr-un proiect finanțat cu bani europeni, inițiat în timpul pandemiei de Covid-19, elevii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din școli speciale de stat din Timiș finanțate de Consiliul Județean beneficiază de dotări ce sporesc gradul de siguranță sanitară.

Este vorba despre șase unități de învățământ special din Timișoara, liceele „Iris” și „Gheorghe Atanasiu”, centrele școlare pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, „Paul Popescu Neveanu” și „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, cât și de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș.

„Atenția noastră față de școli trece dincolo de asigurarea infrastructurii educaționale. Contextul epidemiologic delicat ne-a determinat să accesăm o finanțare europeană pentru echipamente de siguranță sanitară. Vorbim aici de copii cu nevoi speciale, cu probleme medicale, care au nevoie de condiții aparte de îngrijire.
Ne dorim să îi știm în siguranță”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, coordonator al proiectului.

CITEȘTE ȘI: DIICOT vine cu precizări în cazul celor 3 polițiști din Banat care au încercat să acopere agresorii care au sechestrat şi snopit în bătaie un bărbat

Cele șapte unități de învățământ beneficiază în urma acestuia de echipamente de protecție medicală împotriva agenților biologici – mănuși și măști chirurgicale de unică folosință, antiseptice și dezinfectante, echipamente pentru dezinfecție și produse de curățenie – dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant cu senzor, cât și săpun lichid antibacterian.

Toate produsele prevăzute prin proiect au fost livrate și recepționate.

Foto: Consiliul Județean Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *