Săptămâna Mare pentru creştinii romano-catolici

Săptămâna Mare pentru creştinii romano-catolici

Sărbătoarea Floriilor, pe care romano-catolicii au celebrat-o duminică, a marcat intrarea membrilor acestei confesiuni religioase în Săptămâna Patimilor.

În aceste zile, serviciile religioase se vor celebra după un program special, conform timpului liturgic și respectând măsurile sanitare pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Joi, 14 aprilie 2022, Joia Mare, la ora 10, în biserica parohială „Millennium“ din Timișoara II. Fabric se va celebra Liturghia Crismei, în cadrul căreia se vor sfinţi Uleiurile folosite la administrarea Sacramentelor: Uleiul Catehumenilor – la Botez, Uleiul Bolnavilor – la Maslu, Sfânta Crismă – la Botez, Mir şi Preoţie.

Această Liturghie este unică în tot Anul Liturgic, aici participând toţi preoţii Diecezei – în semnul colegialităţii şi unităţii. În cadrul acestei Liturghii, preoţii îşi vor reînnoi în faţa episcopului lor promisiunile făcute la hirotonirea sacerdotală. Celebrantul principal al Sfintei Liturghii este Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara. Cadrul muzical va fi realizat de grupul cantorilor sosiți din parohiile Diecezei noastre.

În 15 aprilie, în Vinerea Mare, Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, va oficia Celebrarea Patimilor şi Morţii Domnului Isus Cristos începând cu ora 15 în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin.

În 16 aprilie, în Sâmbăta Mare, Celebrarea Vigiliei Pascale (Învierea) va începe la ora 20, în biserica parohială din Orșova. Celebrant principal va fi Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara.

Duminică, 17 aprilie, de Solemnitatea Învierii Domnului – Sfintele Paști, Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara, va celebra Sfânta Liturghie în biserica parohială din Băile Herculane, începând cu ora 11.

Sfintele Liturghii și celebrările vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara: https://www.facebook.com/Episcopia-Romano-Catolică-TimișoaraBistum-TemeswarTemesvári-Egyházmegye-1786562278280073.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns