Săpăturile arheologice șubrezesc resursele unei primării timișene

Lucrările edilitare din Ciacova stagnează din cauza cercetărilor arheologice. Organizarea sitului din oraș mănâncă resursele primăriei.

Încă de la începutul lunii octombrie 2017, când s-a dat prima lopată pentru realizarea șanțurilor, în zona ștrandului din localitate, s-a stabilit că locul poate fi obiect de cercetare pentru arheologi.

Astfel, în zonă, specialiștii Universității de Vest Timișoara au organizat un sit pentru care minimum opt oameni ai primăriei trebuie să își aducă zilnic contribuția.

Aceste persoane se ocupă cu diferite lucrări – pază, organizare etc. – în zonă fiind alocate și utilaje.

În tot acest timp, lucrările edilitare stagnează, în detrimentul locuitorilor din oraș. Nici organizarea pe șantier nu pare să fie prea bună.

O persoană care realizează săpături este nevoită, la un moment dat, să se oprească pentru a lăsa specialiștii să cerceteze locul.

Între timp, muncitorului nu i se iau în considerare orele în care specialiștii cercetează, cu toate că el nu poate părăsi șantierul. Omul este plătit doar cât timp dă cu lopata, chiar dacă între două săpături are timp mort, fiind obligat să rămână în zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Săpăturile arheologice șubrezesc resursele unei primării timișene

Lasă un răspuns