Șantier pe strada Grigore Alexandrescu, la Timișoara

santier 1

Începând de marți, 7 iulie, se lucrează pe strada Grigore Alexandrescu, tronsonul cuprins între Calea Torontalului și Calea Aradului. Porțiunea care urmează a fi modernizată face parte din traseul inelului IV de circulație al municipiului Timișoara ce leagă partea de sud a orașului (Calea Buziașului) de partea nordică (Calea Torontalului – Grigore Alexandrescu).

Strada, între Calea Aradului și Calea Torontalului, cu o lungime de 800 de metri, se va amenaja la o lățime a părții carosabile de 12 metri, cu două benzi de circulație pe sens a câte trei metri fiecare, rigolă la bordură pe toată lungimea străzii și încadrarea părții carosabile cu borduri mari.

Pe Calea Torontalului va fi amenajat un sens giratoriu, la intersecția cu strada Grigore Alexandrescu, cu patru intrări, astfel: Calea Torontalului (înspre Timișoara) – trei benzi, Calea Torontalului (înspre Sânnicolau Mare) – două benzi, str. Grigore Alexandrescu (dinspre vest) – o bandă, str. Grigore Alexandrescu (dinspre est) – două benzi.

Vor exista și patru ieșiri din sens: Calea Torontalului (înspre Sânnicolau Mare) – două benzi, Calea Torontalului (înspre Timișoara) – două benzi, str. Grigore Alexandrescu (înspre vest) – o bandă, str. Grigore Alexandrescu (înspre est) – două benzi.

În sensul giratoriu vor fi amenajate benzi de circulație cu lățimea de cinci metri și vor exista piste de biciclete pe ambele sensuri între carosabil și trotuar, cu lățimea de 2,50 metri.

Valoarea contractului, care va fi executat de Superconstruct SRL, se ridică la 5.591.661 de lei fără TVA), iar termenul de finalizare este de opt luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Șantier pe strada Grigore Alexandrescu, la Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *