Şanse uriaşe de angajare pentru persoanele fără experienţă, în Timiş. 234 de firme oferă 1.200 de joburi

Directiva pentru salariile minime în UE, aviz favorabil în Comisia pentru ocuparea forței de muncă

Numărul companiilor din judeţul Timiş care scutează zările după persoane dispuse să se angajeze creşte de la o săptămână la alta în această perioadă care succede lunilor de vară în care o seamă de activităţi economice nu au avut motoarele complet turate.

În săptămâna în care ne aflăm, 234 de angajatori timişeni caută personal prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş. În judeţ sunt vacante peste 1.200 de locuri de muncă, potrivit datelor agenţiei specializate.

Deficitul de personal se situează în continuare la cote ridicate în domeniile construcţiilor, instalaţiilor, confecţiilor, transporturilor, alimentaţiei publice, retailului, agriculturii şi tehnologiei informaţiei.

În condiţiile în care Timișul are aproape cea mai bună rată de ocupare a fosrţei de muncă din ţară, respectiv un şomaj reprezentând numai 0,85 la sută din totalul populaţiei apte de lucru – fiind întrecut doar de Ilfov – nu mai este demult surprinzător faptul că foarte multe firme aflate în deficit de personal sunt dispuse să racoleze oameni fără experienţă sau chiar necalificaţi.

Şi în această săptămână, de altfel, aproximativ 90 la sută dintre posturile declarate vacante de angajatorii timişeni sunt pentru începători care, ulterior, vor participa gratuit la programe de ucenicie în diverse meserii aflate la mare căutare în judeţul Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Şanse uriaşe de angajare pentru persoanele fără experienţă, în Timiş. 234 de firme oferă 1.200 de joburi

  1. Salariul cît va fi , acei 1200 lei plus eventual bonuri de masa , salar cu care într-adevăr, nu mori de foame , daca mănînci ,, parizer de porc sau de pasăre, poate de curcan ,, si ,, cîrnați bicaz ,, , produse unde carnea este in proportie de 1 la suta , dar nici nu iti ajunge sa trăiești cît de cît decent , sa le dea decidentilor care au legiferat acest cuantum 1200 de lei și sa vada cum este si sa nu imi vorbiti de ,, competenta ,, , nu vreau sa aud , este atîta,, competenta ,, la bugetari încît da pe afara , eu zic ca singura soluție este spre vest , dar repede , si iar nu ma intereseaza ca chipurile nu pot plăti mai mult , ca cică dau faliment , sa dea din partea mea , nu ma intereseaza , si nici ca isi i au jucăriile si pleaca , ,, drum bun si cale bătută ,, sa rezolve situația cei care au condus si conduc tara de 30 de ani , cum ? nu pot ?, nu se poate , sînt extrem de competenti , în rest , sa auzim numai de bine .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *