Sănătatea nu mai are loc pe cardurile timişenilor

Cardurile de sănătate continuă să rămână o problemă pentru o bună parte a cetăţenilor. Cei care au avut ghinionul de a pierde documentul sunt nevoiţi să aştepte la nesfârşit eliberarea unui alt card.

Deşi au făcut cereri peste cereri în acest sens şi au plătit chiar şi taxa necesară, nu toţi asiguraţii reuşesc să intre în posesia cardurilor. Explicaţia ţine de tipărirea acestor documente, care se realizează la Bucureşti şi care pare total scăpată de sub control.

În plus, sunt persoane care nu au avut niciodată card, acestea fiind iniţial informate că, în cazul lor, tipărirea va fi realizată într-o urmtătoare etapă, ceea ce nu s-a întâmplat.

Din această cauză, mulţi întâmpină dificultăţi la cabinetele medicale sau la laboratoarele de analize, unde se solicită, în mod imperativ, cardul de sănătate.

Teoretic, personalul acestor unităţi ar putea verifica electronic calitatea de asigurat a pacienţilor care solicită prestaţii medicale, însă mulţi dintre ei refuză să mai recurgă la această procedură, condiţionând serviciile de prezenţa cardului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Sănătatea nu mai are loc pe cardurile timişenilor

  1. Cardul nu este dovada de asigurat; cardul este dovada ca s-a efectuat serviciul celui in cauza. Informati-va inainte de a scrie un articol!

    1. Mama mea a fost la medic care ia prescris o rețetă. La nici o farmacie nu au vrut să-i elibereze rețeta dacă nu prezintă cardul și nu comunică verbal codul pin. Ce a făcut farmacista cu cardul și cu codul pin în camera din spate nu am de unde să știu însă nu mi se pare deloc normal.

  2. la timis miezu ii LAVINIA FEDORAS – iubita „brasoveanca” a defunctului CIURCHEA … iar PRESA in frunte cu necrofilul „Renasterea” ar fi avut ocazia sa faca un articol mare, dar au refuzat ca MMMarcu cu arcu’ le tine tira … de CACAT FRATILOR, DE CACAT …

  3. Dragul meu, nu avea ce sa faca farmacista cu cardul. Nu mai credeti in teoria conspiratiei. Pe cardurile de sanatate se gasesc doar informatii cu privire la internarile in spital si retete. Nu se poate fura absolut nimic. Stiu ce spun pt ca lucrez in sanatate.

Lasă un răspuns