Salvatorii donează pentru viaţă! 55 de pompieri de la ISU Banat, solidari cu semenii aflaţi în suferinţă. Foto

donare 1

În semn de solidaritate față de semenii aflați în suferință, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Institutul Național de Hematologie Trasnfuzională, a organizat campania de donare de sânge „Salvatorii donează pentru viaţă”.

Campania se desfășoară în perioada 07-11 septembrie 2020, în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. Astfel, pompierii din întreaga țară se vor mobiliza pentru a dona sânge pentru viață.

La această campanie s-au alăturat și 55 de pompieri salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș. Aceștia au fost programați în perioada 07-10 septembrie 2020 la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, unde vor dona sânge pentru persoanele bolnave care au imperios nevoie de acesta.

„Se spune că cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde și că 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieţii, cu toate că doar 2% din populaţie donează sânge. Conștientizând această nevoie stringentă a persoanelor bolnave, pompierii timișeni au ales anul acesta să sărbătorească diferit ziua armei.

Fiind recunoscuți ca și salvatori și eroi la incendii, accidente, calamități naturale și alte zeci de situații, pompierii au ales să fie salvatori de vieți și prin donarea de sânge. Și chiar dacă anul acesta nu putem sărbători alături de cetățeni ziua noastră, suntem alături de aceștia într-un alt mod – donând și dăruind viață!”, a informat ISU Banat.

Foto: ISU Banat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *