”Salvați Copiii” donează speranță de viață

În pragul Crăciunului, luna cadourilor aduce pentru micuții care vin pe lume în Timișoara speranță de viață. Organizația ”Salvați Copiii” România va dona marţi echipamente medicale performante Secției de neonatologie din cadrul Maternității ”Bega” a Spitalului Județean Timișoara, locul unde anual vin pe lume mii de copii.

Este cea de-a treia unitate sanitară din capitala Banatului care va beneficia de sprijin din partea organizației. Asociația ”Salvați Copiii” a contribuit, luna trecută, la dotarea cu aparatură a Secției de neonatologie-prematuri din cadrul Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” după ce, în primăvara acestui an, mai multe echipamente vitale pentru salvarea vieții nou-născuților au ajuns la Maternitatea ”Odobescu”.

Organizația a continuat și în 2017, pentru pentru al cincilea an consecutiv, programul de dotare a maternităţilor. Pe parcursul acestui an, echipamente performante în valoare de peste 700.000 de euro au fost achiziționate pentru 38 de unități din ţară.

Programul urmărește reducerea mortalităţii infantile, rata acesteia în România fiind cea mai ridicată din Uniunea Europeană, deși a înregistrat o scădere în ultimii cinci ani. Potrivit Organizației ”Salvați Copiii”, în anul 2010, rata mortalităţii infantile era de 10,1 la mia de copii născuţi vii, iar în 2016, de 7,3 la mia de nou-născuţi vii.

0 Comments

No Comment.