Salină într-o comună din Timiş. Va putea fi folosită de toţi localnicii

Prima comună din țară care a reactivat dragostea pentru cinema în mediul rural marchează încă o premieră: primăria achiziționează o salină artificială.

”Am reamenajat o fostă magazie și cumpărăm toate cele necesare de la Roman. Cu totul – sare de suprafață, mobilier, lămpi bactericide și altele – ne costă circa 25.000 de lei, bani din bugetul local. Spre deosebire de salinele naturale, unde tratamentul se face timp de patru ore pe zi, la cea artificială este suficientă o singură oră.

Pentru recomandarea tratamentului vom colabora cu medicul de familie din localitate. Intenționăm ca până în data de 15 august, când organizăm a zecea ediție a Festivalului Lubeniței, să o dăm în funcțiune”, a precizat primarul din Gottlob, Gheorghe Nastor.

Potrivit specialiștilor, bioenergia granulelor de sare are efect asupra rinichilor, nervilor, hormonilor, purificarea sângelui, întăririi sistemului nervos și încetinirii proceselor de îmbătrânire.

”Efectele medicale sunt multiple: vindecarea bolilor respiratorii, tratarea alergiilor cauzate de polen, fân, pene sau puf, a astmului bronșic, gripei, bronșitei, sinuzitei, reducerea suferințelor respiratorii ale fumătorilor, scăderea sforăitului, terapia aritmiilor, precum și reglarea tensiunii arteriale”, spune Gheorghe Nastor.

4 Comments
Mayer Cristina 27/05/2017
Va putea fi folosita si de pers din alte sate si orase?
Buzuliuc Cristian 26/05/2017
Unde se află Salina în Timiș dar mai precis unde?