Salină ca la Praid, într-o comună timișeană

salina 1

Într-o comună timișeană continuă investiția pentru sănătatea tinerei generații.

Autoritățile din Gottlob au decis extinderea salinei construite în localitate, după ce au constatat capacitatea insuficientă a acesteia față de numărul de cereri existente încă înainte de darea în folosință.

”S-a decis ca locuitorii cei mai mici ai comunei să meargă organizat. Numai la creșă sunt 16 copii, iar până la clasa a VIII-a avem în jur de 200 de elevi. Din acest motiv vom avea două încăperi pentru tratament: una în care vor fi echipamente de joacă și alta cu fotolii.

Cei mai mulți părinți doresc ca micuții să vină la salină pentru profilaxie, aceste cure fiind recomandate pentru întărirea imunității”, a precizat Gheorghe Nastor, primarul comunei Gottlob. Potrivit acestuia, cărămizile de sare au fost aduse de la Praid, localitate aflată în topul preferințelor părinților pentru tratamentul preventiv al afecțiunilor respiratorii ale copiilor.

Investiția din localitatea timișeană a fost realizată din fonduri proprii și se ridică la circa 20.000 de euro.
Medicii recomandă curele la salină atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, pentru cei sănătoşi, dar şi ca tratament în diferite afecţiuni şi boli.

Potrivit acestora, printre beneficii se numără întărirea sistemului imunitar, dezinfectarea organismului, fluidizarea mucoaselor, refacerea elasticității membranelor și eliminarea toxinelor. Specialiștii recomandă un astfel de tratament și în cazul copiilor cu dificultăți de concentrare sau probleme la învăţare însă și celor care prezintă agitaţie exagerată sau nervozitate.

Cura la salină ameliorează sau tratează afecţiuni ca astmul bronşic, bronşita cronică, traheobronşita, sinuzita maxilară, amigdalita, infecţiile virale, insuficienţa respiratorie restrictivă, psoriasis și diferite boli dermatologice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns