Nici o șansă pentru pietoni la Timișoara! Sunt într-un permanent pericol!

aradului 2

Timișorenii care se deplasează pe jos prin urbe se supun, zilnic, unor riscuri iminente din cauza șoferilor care nu înțeleg să respecte regulile de circulație acordându-le prioritate atunci când se angajează în traversarea unei străzi.

Chiar dacă, teoretic, conducătorii auto care nu opresc la trecerile de pietoni riscă să rămână fără permis, unora dintre ei nu le pasă nici de sancțiuni, nici de faptul că încălcarea acestei obligații i-ar putea costa viața pe semenii lor. Mai multe, potrivit legislației în domeniu, înaintea unei treceri de pietoni nesemaforizată conducătorii auto au obligația de a încetini, dar acest lucru este aproape invizibil în traficul timișorean.

Unii șoferi nu doar că nu încetinesc, ba chiar accelerează în astfel de situații făcând jaloane printre pietoni. Nici la semafoare, lucrurile nu sunt prea sigure, căci în intersecții culoarea verde este și pentru conducătorii auto care trebuie să vireze la stânga sau la dreapta și pentru pietoni. Statistica e plină de accidente care au avut loc în astfel de locuri, din cauza șoferilor care nu au avut răbdare să le acorde prioritate trecătorilor, așa cum prevăd regulile de circulație.

Un alt exemplu în întâlnim în marile intersecții din oraș atunci când nu funcționează semafoarele și trebuie respectate indicatoarele rutiere. Unii șoferi abia atunci rememorează regulile de circulație, cu atât mai puțin țin cont de faptul că în trafic există și pietoni.

Ieri, dimineață, de exemplu, în intersecția situată în zona Pieței Verzi din Calea Aradului, semafoarele au fost nefuncționale. Bineînțeles că imediat s-au creat ambuteiaje, iar pietonii aproape că nu au avut nici o șansă.

Mulți dintre conducătorii auto fie nu au oprit pentru a le acorda prioritate, fie i-au driblat ca pe terenul de fotbal. Ba, unii s-au enervat, gesticulând la volan, atunci când au văzut că pietonii intenționează să traverseze parcă în ciuda lor…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns