Salariul primarului din Dudeştii Noi ne-a arătat că ne place să fim minţiţi frumos

Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, este unul dintre cei mai apreciaţi edili ai judeţului Timiş.

Are mereu vorbele la el, cum se spune, face foarte bine faţă dialogului indiferent de situaţie şi lasă mereu impresia că stăpâneşte situaţia. A fost ales primar încă de la vârsta de 23 de ani, a primit şi funcţii de repezentare în asociaţiile edililor, iar acum se află în fruntea unei structuri care promovează reforma în administraţia locală (GRAL), din care fac parte primari timişeni din toate partidele.

 Nica este recunoscut drept lider şi exponent al problemelor cu care se confruntă aleşii din judeţul Timiş.

Din această calitate, el a făcut, zilele trecute, o declaraţie care nu i-a fost deloc favorabilă. Concret, referindu-se, într-un context mai larg, la noul Cod administrativ, Nica a spus că primarii ar trebui să aibă pensii speciale şi salarii mai mari:

„Un primar nu trebuie să reducă strictul lui la traiul necesar. Nu cred că vreţi să vedeţi primari cu hainele rupte în coate”.

Fără îndoială, privind din perspectivă electorală, declaraţia lui Alin Nica nu îi aduce nimic în plus, ba, dimpotrivă, îi afectează zestrea deţinută.

Numai că societatea românească a dat un semnal că s-a săturat de politicieni mincinoşi şi ipocriţi şi că sunt preferaţi oamenii deschişi şi sinceri. Or, primarul din Dudeştii Noi a fost de o sinceritate dezarmantă, spunând cu subiect şi predicat că vrea bani mai mulţi, pentru că i se pare că merită asta.

Care a fost reacţia societăţii în urma transparenţei totale a lui Alin Nica? Au bătut alegătorii din palme ca să-i aprecieze sinceritatea, spunând „uite, domnule, unul care spune deschis ce gândeşte şi nu ne minte frumos”? Nici vorbă, reţelele de socializare au fost pline de reacţii de dezaprobare a poziţiei primarului din Dudeştii Noi, acesta fiind înfierat cu mânie proletară pentru „salariul nesimţit” pe care îl pretinde.

Ce învăţăminte pot trage ceilalţi primari după păţania lui Alin Nica? Fireşte că vor fi reţinuţi în a avea o poziţie similară, cu toate că e omeneşte ca fiecare om să-şi dorească venituri mai mari. După reacţiile din cazul alesului de la Dudeştii Noi, e greu de crezut că va mai îndrăzni vreun primar să iasă public şi să spună că vrea bani mai mulţi. Dimpotrivă, s-ar putea să apară unii şi să susţină că nu au nici o pretenţie şi că vin chiar şi cu bani de acasă, pentru că ei lucrează doar în folosul comunităţii. Din păcate, populismul continuă să fie în floare, iar modul de a face politică nu se poate schimba încă, cel puţin din vedere al sincerităţii.

Cazul de la Dudeştii Noi este cea mai relevantă lecţie a faptului că sloganul „Să minţim frumos!” e departe de a apune.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Salariul primarului din Dudeştii Noi ne-a arătat că ne place să fim minţiţi frumos

 1. ar TREBUI ca salariul/indemnizatia primarului si consilierilor, sa fie direct proporțional cu REALIZARILE comunei.

 2. Dupa acest tipar de gandire de ce nu ar avea „pensii speciale” si profesorii, medicii, instalatorii, inginerii, etc.???!!!
  Ca fara primar se mai poate, dar fara profesori, medici, ingineri, etc, intr-un cuvant toti cei care PRODUC ceva!!
  Toti acesti politruci au salarii IMENSE in raport cu ceilalti si ca urmare acumuleaza si PUNCTAJE imense la pensie!!
  De ce ar mai fi nevoie de „speciale” care, ca si valoare, sunt NESIMTITE, pentru ca nu inseamna o crestere cu 10-15% ci de cateva ori a pensiei cuvenite!!

  Toti, absolut TOTI, se plang de salariile mici dar au ACUMULAT averi fabuloase!!!
  Pe ce cai??

 3. ce ati crezut că e altceva ?gresit e la fel ca ceilalati indivizi care fac gîlceavă în pnl timis .niste nesătui. accederea la putere pentru ei înseamnă imbogătire prin ori ce mijloace chiar si minciuna în fata oamenilor cărora le ceri votul că după ce lai obtinut aia e altceva.

Lasă un răspuns