Emoții mari pentru mii de elevi din Timiș. A început evaluarea națională

evaluare 5

În județul Timiș, la evaluarea națională s-au înscris 4.921 de elevi, iar testările se vor susține în 51 de centre de examen. Rezultatele evaluarii se vor comunica în data de 25 iunie, până la ora 12, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14-20. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Astăzi, candidații vor susține proba scrisă la Limba şi literatura română. Testarea la matematică se va desfășura joi, iar vineri va fi programată ultima testare, cea de la Limba şi literatura maternă.

”Probele scrise încep la ora 9, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de matematică”, a anunțat Ministerul Educaţiei, care a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenelor. Numărul este disponibil în perioada 18-20 iunie, între orele 8-16, iar vineri, 21 iunie, între orele 8-14.

Media generală obţinută în cadrul evaluării are o pondere de 80 la sută în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns