Salariile cadrelor didactice, primite de la inspectoratele şcolare

aura danielescu

Începând din acest an, toţi angajaţii din învăţământul preuniversitar vor primi salariile prin inspectoratele şcolare şi nu prin consiliile locale, ca până acum.

Practic, sumele necesare pentru plata salariilor personalului didactic, nedidactic şi auxiliar se vor asigura de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Educaţiei.

Acesta, la rândul lui, prin intermediul inspectoratelor şcolare, va gestiona tot programul contabil pentru cele 7.000 de unităţi de învăţământ din România.

Mulţii dintre specialişti susţin că măsura este bine-venită, pentru că astfel se vor evita luptele politice, iar profesorii îşi vor lua salariile la timp. Primele plăţi se vor efectua în data 14 ianuarie.

În ceea ce priveşte capacitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş de a rezolva această problemă, Aura Danielescu, inspector şcolar general, ne-a declarat: „Încă nu ştiu cum ne vom descurca. Sper că va fi bine.

Pentru moment am făcut o propunere de majorare a numărului de salariaţi în cadrul departamentului de contabilitate. Sper să se aprobe. În acelaşi timp sunt convinsă că lucrurile vor decurge mai simplu pentru cei care lucrează în învăţământ”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Salariile cadrelor didactice, primite de la inspectoratele şcolare

 1. Ca de obicei, prima data se iau deciziile si apoi … se abia apoi se analizeaza efectele cand pentru orice administratie cu 1 gram de creier ar fi evident ca ar trebui procedat invers!!
  dna. general habar nu are cum se va descurca dar „spera ca va fi bine” ca sa nu fie rau as completa eu!???
  inteleg ca va creste numarul locurilor de munca spre cele 1 mil. promise angajand contabili cu nemiluita?!!
  pai sistemul informatic utilizat pana acum nu se putea transfera cu niste modificari minimale? sau era dintre cele facute de „ghita fugarul” asa incat nimic sa nu se poata interconecta! si cand aud ca ….’avem cei mai buni IT-isti din lume’.
  Ca sa va exemplific cum ar trebui sa functioneze administratia unui stat din Europa va dau modelul austriac privind calculul pensiilor: prin sistemul informatic ele se actualizeaza lunar iar salariatii primesc la sfarsitul fiecarui an o scrisoare cu cuantumul pensiei la momentul respectiv!, la noi goguta si tudosica vorbesc de ‘un nemaintalnit proces de recalculare, complicat si greoi, care va dura ani de zile!!???’
  pai cum sa nu-ti vina sa o tai din romanika!??

 2. O data in plus, unii isi bat joc de ceilalti, acestia din urma majoritari fiind. Se decaleaza ziua de salarii din 10 in 14-15 si astfel statul si bancile au de castigat, iar coana inspectoare spune ca salariile se vor lua la timp!!! Noaptea mintii si culmea nesimtirii politicianiste!

Lasă un răspuns