Salarii demenţiale la Spitalul Judeţean Timişoara

A fost un adevărat revelion pentru medicii şi asistentele de la Spitalul Judeţean Timişoara în momenul în care şi-au încasat salariiile.

CITEȘTE ȘI: Ați primit un „beep” dintr-o țară străină? Nu sunați înapoi, este o țeapă!

Creşterile sunt atât de spectaculoase încât unora nici prin visele cele mai frumoase nu le-ar fi trecut aşa ceva.

Pentru exemplificare, un medic care câştiga net 8.000 de lei, acum ia 18.000 de lei în mână, altul care avea 10.000 de lei, acum câştigă 21.000-22.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Cea mai frumoasă stradă din Timișoara a prins culoare. Foto

La fel se întâmplă şi în cazul asistentelor: salariul unei debutante a sărit de la 1.300 de lei la 2.800 de lei, pentru ca angajatele cu grad să treacă chiar peste 4.000 de lei.

Cu toate acestea, au apărut unele nemulţumiri, legate în principal de sporurile care se acordă medicilor. Astfel, după cum a declarat managerul Marius Craina, unii au un spor de doar 15 la sută, iar alţii primesc chiar 80 la sută, lucru care a trezit invidii între medicii specialişti.

Practic, deşi li s-a dublat salariul, unii sunt indignaţi pentru că alţii au şi sporuri mai mari, de unde s-a creat o oarecare tensiune, apărută, paradoxal, pe fondul unor creşteri fabuloase.

Exceptând medicii şi asistentele, celelalte categorii de angajaţi (brancardieri, îngrijitoare, infirmiere) nu beneficiază de măriri substanţiale, însă nimănui nu i-a fost diminuat salariul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

17 thoughts on “Salarii demenţiale la Spitalul Judeţean Timişoara

 1. Medicilor de familie si a specialistilor din policlinici, nu le-a crescut venitul cu nimic! REVOLTATOR! S-a ajuns ca un medic primar de familie sa castige cat o asistenta din spital, ori jumatate cat un medic rezident in Medicina de familie. Cat de tembel trebuie sa fii sa faci astfel de diferentieri???!!!

  1. Stati linistit. Cresterile reale nete ale salariilor sunt simbolice fata de ceea ce apare in mas-media… Intrebati medicii si restul personalului ca nu e greu de aflat!

 2. Medicul de familie asta si-a dorit, nu se poate compara cu medicul care lucreza in spital ,foarte bine ,in sfirsit s-a facut dreptate fiecare sa fie remunerat dupa munca depusa. Medicii rezidenti ar trebui sa fie obligati dupa terminarea rezidentiatului sa ramina in tara pentru asi practica meseria ,( macar anii de rezidentiat )nu sa plece gata pregatiti ( pe cheltuiala statului)

  1. Medicii de familie NU și-au dorit, doamna. Așa cum a fost colectivizarea (forțată),așa a fost și ” privatizarea” vechilor dispensare: forțată! Ați luat în gură cuvintele nesăbuite ale ministresei,că medicii de familie asta și-au dorit. Total fals! S-a dorit o impresie de liberalism,dar noi tot comuniști am rămas. Medicii trebuie să fie plătiți,scurt. Ceea ce se întâmplă acum,ca un personal medical de stat să ia salariu mult peste venitul unui cabinet de medicina de familie ( din care venit urmează toate cheltuielile cabinetului) este dezgustător. Și ineficient. Poate că nu va mai condiționa actul medical,poate nu vor mai face nazuri medicii, asistentele și infirmierele atunci când vor trebui să își facă meseria,dar SIGUR nu vor putea să facă mai nimic cu aceeași infrastructura perimată. Cred că nu mai contează mizeria și lipsurile din spitale dacă fluturașul e ultrasatisfacator.

 3. Din pacate cresterile salariale nete sunt de maxim 1000 RON la asistente, de maxim 1000 RON la majoritatea medicilor, respectiv nemodificat la infirmiere care tot 1500 RON au salariul lunar net, nemodificat la brancardieri si redus la registratoare si celelalte categorii. Degeaba salariul nou figureaza ca dublul celui vechi pentru ca anularea sporurilor si reducerea semnificativa a platii garzilor face simbolica cresterea neta a salariului. Si sa nu uitam ca maririle s-au facut si din fonduri proprii temporare ale spitalului….

 4. Silviu Florescu, cam pe cati bani ar trebui sa munceasca un medic sau o asistenta? Minim si bonuri de masa, sau, cam cum vezi tu lucrurile?

  1. cred ca ar putea tari f bine si doar din spagi , asa cum s-a facut si pana la majorarile salariale

   evident , exista o elita medicala, atat dpdv profesional cat si moral, prea mica insa fata de marea masa de neaveniti ; acestei elite, toata stima !

 5. ,,dRobu” : prost mai ești … Marș, în Germania, la MUNCĂ !!! O să vezi, cum se câștigă banii ( de medici, vorbesc ) !!!

Lasă un răspuns