Sală nouă, modernă, pentru oficierea căsătoriilor. În comuna timişeană unde o treime din populaţie nu a împlinit vârsta de 28 de ani

Plecarea la muncă peste hotare, în ultimul deceniu, a reabilitat în ochii tinerilor instituția căsătoriei, după ce, în anii `90, era la modă concubinajul, circa 70 la sută dintre cuplurile de români locuind împreună înainte de mariaj.

În plus, dezvoltarea unei adevărate industrii a nunților i-a determinat și pe aleșii locali timișeni să se gândească la amenajarea unor săli speciale pentru astfel de evenimente, care să contribuie la crearea unor amintiri frumoase pentru mai târziu.

Este și cazul comunei timișene Darova, unde o treime din populație nu a împlinit vârsta de 28 de ani și unde numărul căsătoriilor s-a ridicat anul trecut la 49, vârsta mirilor fiind cuprinsă între 18 și 65 de ani.

De asemenea, în primele șase luni ale acestui an, au avut loc 26 de nunți și încă nu a început perioada concediilor, când majoritatea tinerilor plecați în străinătate se întorc acasă și plănuiesc un astfel de eveniment fericit.

În prezent, legalizarea uniunii între persoanele de sexe diferite este făcută la Darova într-un spațiu complet renovat.

Fostele anexe din curtea primăriei, aflate într-o stare de degradare, au fost reabilitate cu 120 de mii de euro. ”Pe lângă sala de cununii, am amenajat și un spațiu pentru arhiva primăriei, patru birouri, grupuri sanitare, trei magazii și un spațiu pentru centrala termică.

De asemenea, am pavat și curtea și am realizat sistemul de scurgeri pentru apa pluvială. Toate aceste lucrări au fost finanțate din bugetul local”, a precizat Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns