”Sala 2, punct! Mai departe, Sala 2023!”, la Timișoara, de Ziua Mondială a Teatrului

''Sala 2, punct! Mai departe, Sala 2023!'', la Timișoara, de Ziua Mondială a Teatrului

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, de la orele 16, 17 și 18, Teatrul Național din Timișoara organizează la Sala 2, în Parcul Civic, tururile ghidate ”Sala 2, punct! Mai departe, Sala 2023!”

”Teatrul Național din Timișoara face parte organic, nu doar istoric, din fibra acestui oraș a cărui arhitectură culturală își are propriile particularități, venind în întâmpinarea unei civilizații de calitate, solide. Sala 2 este exemplul concret al acestei simbioze culturale.

Astfel, clădirea din cărămidă construită, probabil, cu materiale recuperate din demolarea fortificațiilor de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, aflată în partea de sud a ceea ce a fost, între secolul al XVIII-lea și jumătatea secolului trecut, Cazarma Transilvania, a avut un destin mai degrabă discret, fiind folosită ca manej, arhivă, depozit sau sală de sport.

Deși în urmă cu 16 ani, fostul manej imperial ajunsese în pragul ruinei, după preluarea de către Teatrul Național, Sala 2 și-a câștigat în timp record locul în inimile locuitorilor și vizitatorilor Timișoarei, creându-și un public fidel și atrăgând mereu alți și alți spectatori, prin spectacolele sale și prin evenimentele pe care le-a găzduit. Inimă culturală a orașului, Sala 2 este locul în care a fost făcut primul pas către Capitala Europeană a Culturii – Timișoara 2023.

Participanții la tururile ghidate vor fi însoțiți de membrii trupei Teatrului Național, care le vor împărtăși povești despre istoria obiectivă și subiectivă a Sălii 2 și, de asemenea, vor putea viziona filmul documentar realizat de Zomir Dimovici despre această clădire a cărei poveste începe cu peste un veac și jumătate în urmă, clădire care, în scurt timp, va ieși din crisalidă, transformată în cel mai modern centru teatral din România, moștenirea Capitalei Europene a Culturii în infrastructura culturală – marcând acest lucru inclusiv prin noua sa titulatură: Sala 2023.

Înscrierea la turul ghidat <<Sala 2, punct! Mai departe, Sala 2023!’>> se face la adresa de e-mail [email protected], cu precizarea numelui persoanei / persoanelor care se înscriu și a orei pentru care optează. Turul ghidat este gratuit și face parte din programul CelbrART al Teatrului Național din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Vremea se încălzeşte considerabil. În Timişoara vor fi 25 – 27 de grade, în următoarele zile

În cadrul aceluiași program, Teatrul Național aniversează Ziua Mondială a Teatrului prin două întâlniri teatrale îndrăgite. Astfel, astăzi, de la ora 11, la Studio UȚU are loc reprezentația în matineu a spectacolului <<Amintiri din epoca de școală>> de Mihaela Michailov, în regia regretatului Ion – Ardeal Ieremia. Tot azi, de la ora 19, în aceeași sală de spectacol, este programată comedia <<O noapte furtunoasă. Un exercițiu după I.L. Caragiale>>, un spectacol de Ada Lupu Hausvater”, au anunțat reprezentanţii TNT.

Biletele sunt disponibile la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar: marți – duminică, între orele 11 – 19, tel. 0256 201 117 sau on-line pe www.tntm.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *