Șah | Noii selecționeri ai loturilor naționale de juniori provin de la Medicina Timișoara

sah 3

Noii selecționeri ai loturilor naționale de șah – juniori sunt Nad Titus Petre (la masculin) și Luminița Cosma (la feminin), ambii reprezentând CS Studențesc Medicina Timișoara.

Numirile au fost făcute recent și anunțate pe site-ul oficial al Federației Române de Șah.

„La propunerea Colegiului Central de Antrenori, Consiliul Director al FR Șah a desemnat noii antrenori-coordonatori ai loturilor de juniori ale țării noastre: Elena-Luminița Cosma (loturile de junioare) și Nad-Titus Petre (loturile de juniori). Palmaresul impresionant al marii maestre Elena-Luminița Cosma cuprinde, la vârf, un titlu mondial de junioare (1990), 12 prezențe în echipa olimpică a României (cu medalie de argint pe masa 3, în 1998), o Cupă a Cluburilor Europene (1997, cu AEM Luxten Timișoara), trei titluri de campioană a României la senioare (1992, 2010, 2018), precum și alte titluri naționale sub culorile echipelor la care a evoluat (cel mai recent anul trecut cu Medicina Timișoara, club la care e legitimată). Este absolventă a Școlii Naționale de Antrenori (calitate în care activează în cadrul Clubului Central de Șah) și FIDE Trainer. Nad-Titus Petre este maestru internațional din anul 2012, jucător și antrenor în cadrul clubului Medicina Timișoara. Deține de opt ani titlul de FIDE Trainer, perioadă în care a condus în mai multe rânduri, ca antrenor, delegațiile de juniori ale României, inclusiv la Campionatul European pe echipe din 2018, unde țara noastră a câștigat medaliile de aur. În aceeași ședință a Consiliului Director, au fost reconfirmați ca antrenori ai echipelor olimpice ale României marii maeștri Ciprian Nanu (echipa feminină) și Alin Berescu (echipa masculină)”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Șah.

„Este o mândrie pentru Medicina, un club care a arătat permanent multă seriozitate. I-am felicitat pe cei doi, sunt oameni de meserie, care vor să facă treabă. Ei reprezintă alegerile perfecte, sunt dedicați total profesiei pe care o exercită. Pe această bază a fost făcută alegerea lor, ținându-se cont, desigur, și de rezultatele obținute”, ne-a declarat maestrul internațional Ioan Mărășescu, antrenorul și directorul Clubului Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns