Șah | Noii selecționeri ai loturilor naționale de juniori provin de la Medicina Timișoara

Noii selecționeri ai loturilor naționale de șah – juniori sunt Nad Titus Petre (la masculin) și Luminița Cosma (la feminin), ambii reprezentând CS Studențesc Medicina Timișoara.

Numirile au fost făcute recent și anunțate pe site-ul oficial al Federației Române de Șah.

„La propunerea Colegiului Central de Antrenori, Consiliul Director al FR Șah a desemnat noii antrenori-coordonatori ai loturilor de juniori ale țării noastre: Elena-Luminița Cosma (loturile de junioare) și Nad-Titus Petre (loturile de juniori). Palmaresul impresionant al marii maestre Elena-Luminița Cosma cuprinde, la vârf, un titlu mondial de junioare (1990), 12 prezențe în echipa olimpică a României (cu medalie de argint pe masa 3, în 1998), o Cupă a Cluburilor Europene (1997, cu AEM Luxten Timișoara), trei titluri de campioană a României la senioare (1992, 2010, 2018), precum și alte titluri naționale sub culorile echipelor la care a evoluat (cel mai recent anul trecut cu Medicina Timișoara, club la care e legitimată). Este absolventă a Școlii Naționale de Antrenori (calitate în care activează în cadrul Clubului Central de Șah) și FIDE Trainer. Nad-Titus Petre este maestru internațional din anul 2012, jucător și antrenor în cadrul clubului Medicina Timișoara. Deține de opt ani titlul de FIDE Trainer, perioadă în care a condus în mai multe rânduri, ca antrenor, delegațiile de juniori ale României, inclusiv la Campionatul European pe echipe din 2018, unde țara noastră a câștigat medaliile de aur. În aceeași ședință a Consiliului Director, au fost reconfirmați ca antrenori ai echipelor olimpice ale României marii maeștri Ciprian Nanu (echipa feminină) și Alin Berescu (echipa masculină)”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Șah.

„Este o mândrie pentru Medicina, un club care a arătat permanent multă seriozitate. I-am felicitat pe cei doi, sunt oameni de meserie, care vor să facă treabă. Ei reprezintă alegerile perfecte, sunt dedicați total profesiei pe care o exercită. Pe această bază a fost făcută alegerea lor, ținându-se cont, desigur, și de rezultatele obținute”, ne-a declarat maestrul internațional Ioan Mărășescu, antrenorul și directorul Clubului Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.