Săgeata Albastră revine pe linii!

Săgeata Albastră revine pe linii!

Săgeata Albastră, celebrul automotor fabricat de Astra Vagoane Călători, este reabilitată și repusă în circulație de CFR!

Primele două automotoare dintr-un contract cadru de 50 au părăsit fabrica VFU Pașcani după reparații capitale. Și interioarele au fost aduse la starea originală.

Din 2000, când CFR a cumpărat Săgeata Albastră de la Arad, nu au mai fost înnoiri de vagoane. Asta deși la Arad se fabrică vagoane pentru export, în uzina omului de afaceriValer Blidar. În continuare constatăm însă că statul este un prost administrator al căilor ferate, cel puțin în privința confortului călătoriei.

„Dacă la infrastructura de rulare se fac investiții din fonduri europene, iar județul Arad este un mare beneficiar al acestora, pe magistralele Curtici-Simeria și Arad-Timișoara, la capitolul înnoirii vagoanelor suntem printre ultimii în Europa. Paradoxal, pentru că avem în țară, la Arad, și unul dintre cei mai vechi și mai puternici producători de vagoane pentru călători, din Europa!”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

CITEŞTE ŞI: Studiu de mediu, incomod pentru autoritățile UE. Poluarea auto redeschide tema aderării la Schengen. Cum stă Timișoara la acest capitol?

Vagoanele Săgeata Albastră care se vor moderniza vor avea întreținere inclusă 9 ani, adică vor prinde și o reparație capitală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *