Să ne rugăm să vină primăvara

epidemie 4

Din timp în timp, omenirea are parte de câte o spaimă, dacă nu la scară planetară, măcar la nivel extins. Imaginile cutremurătoare, și înainte de toate cea a străzilor pustii din zonele afectate, intensifică și mai mult panica căruia îi cad pradă oamenii, oriunde s-ar afla ei.

În fața unei epidemii, acum cea generată de coronavirus, pentru care nu există nici vaccin și nici un leac anume, tot ce pot spune autoritățile sunt câteva vorbe albe sau negre și, de aceea, parțial mincinoase. Din prima variantă, vehiculată de premierul (incert) Ludovic Orban reiese că suntem bine pregătiți, inclusiv cu locuri pentru carantină.

Din fruntea Institutului „Matei Balș”, profesorul Adrian Streinu-Cercel ține să ne asigure că virusul se transmite foarte ușor, dar și că România nu mai are nici măști sanitare, nici costume de protecție. Un alt oficial, specialist în situații de urgență, Raed Arafat, le spune și el românilor să fie liniștiți – coronavirusul nu are tratament și poate suferi mutații.

Oricine e slab de înger, auzindu-i, e gata de orice, inclusiv să se arunce de la etaj. În acest din urmă weekend am urmărit cu atenție știrile de la televizor și modul în care ele deveneau tot mai dramatice de la oră la oră. Nici măcar noaptea nu s-au mai răcit.

E bine, totuși, că ne mai spune cineva să ne facem un obicei din a ne spăla pe mâini și ne sfătuiește să mai stăm și pe acasă, nu doar să ne vânzolim prin oraș, cu și fără treabă, doar așa ca să ne treacă urâtul și, astfel, eventual, să ne întâlnim cu nenorocitul ăsta de virus

. Dar ca membri de rând ai omenirii ar trebui să ne temem și de alte posibile catastrofe, anunțate de către instituții dintre cele mai respectabile. Astfel, NASA avertizează că temperaturile au atins +20 de grade Celsius în Antarctica și că se topesc ghețarii. Așa stând treaba, n-ar fi bine să ne construim o arcă? Probabil că nu, existând acum suficiente nave de croazieră…

Să amintim, dacă tot nu impresionează pe nimeni schimbările climatice, de iminentul cutremur mare, pentru care suntem la fel de pregătiți ca și pentru o eventuală epidemie de coronavirus, căci, iată, facem ochii mari. Să nu uităm prea repede nici de… apocalipsa (sau sfârșitul lumii) pe care numai ce am trăit-o, ultima oară în 2012.

Rămânând în sfera luptei cu coronavirusul, trebuie să remarcăm afirmația lui Marcel Ciolacu, liderul temporar al PSD, care spune că apariția coronavirusului nu le mai permite politicienilor să se joace (de-a mascarada anticipatelor, desigur). Victor Ponta, care amușină insolent prin politică un capăt de ciolan, îl vedea acum câteva zile premier pe generalul Nicolae Ciucă, nu pe Orban, iar acum, într-o atare situație… aproape epidemică, pe Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Prognoza meteo pentru martie. Vine căldura sau se întoarce frigul?

Până una-alta, nu avem încă epidemie de coronavirus, dar politicienii nu exclud că o să o avem (via Italia), iar de aceea ar trebui… făcut ceva. Cum stau, însă, lucrurile la noi, tot ce putem face e să ne rugăm la Dumnezeu să vină mai repede primăvara și virusul să moară singur, căci, se pare că acesta nu rezistă la temperaturi de peste 25 de grade Celsius.

Până atunci, ar trebui, totuși, cineva să spună stop alimentatorilor panicii. Asta, cât mai repede, pentru că cu sau fără epidemie de coronavirus, riscăm să ne cufundăm într-o psihoză generală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *