S-a întâmplat să aveţi nevoie de toaletă în zona centrală a Timişoarei? Cum v-aţi descurcat?

wc public 1

Am câștigat un titlu, să vedem ce facem pentru el. Peste cinci ani, Timișoara va fi capitală culturală europeană. Asta nu înseamnă însă doar spectacole și festivități. Perspectiva trebuie văzută ca un ansamblu complex, care cuprinde și elemente practice.

Vor veni turiști care nu vor merge doar la teatru. Sunt oameni, au nevoie de transport, cazare, mâncare și locuri unde… să-și satisfacă nevoile fiziologice, până la urmă.

În Timișoara, WC-urile publice reprezintă un subiect prea delicat. Judecând după numărul lor, dar și după orarul de funcționare, se pare că reprezentanții primăriei le preferă mai mult pe cele ecologice, chit că nu cadrează cu aerul boem al urbei.

La fiecare eveniment artistic desfășurat în aer liber, administrația locală are grijă să împânzească perimetrul respectiv cu toalete ecologice. Sunt mai practice, mai ieftine și mai ușor de întreținut.

De ce să construiască toalete publice decente pentru timișoreni, așa cum există în toate orașele civilizate, când se poate apela la ”depozite” mobile? Sunt la fel de infecte ca și cele publice.

wc-timisoaraÎn Timișoara, există, potrivit informațiilor primite de la Primăria Timișoara, 12 toalete publice: în Piața Traian, în Piața Iuliu Maniu, pe Ciprian Porumbescu, în Piața Țepeș Vodă, în Parcul Uzinei, în Parcul Botanic, în Parcul Rozelor, în Parcul Central, în Parcul ”Carmen Sylva”, în Piața Unirii și două în Parcul Copiilor.

Deci foarte puține și doar în zona centrală. Unele sunt chiar mai murdare decât cele ecologice. În plus, orarul de funcționare este cam bizar. Jumătate dintre toaletele publice sunt deschise doar până după-amiaza (orele 16 sau 17), taman atunci când e cel mai puțin nevoie de ele. Celelalte funcționează până mai târziu, însă doar în sexonul cald. Când vine frigul nevoile sunt mai puține?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “S-a întâmplat să aveţi nevoie de toaletă în zona centrală a Timişoarei? Cum v-aţi descurcat?

  1. Degeaba Eista daca nu se pot folosi.arata sub orice critica si sunt asa de multi ani si nimeni nu ia nici o masura.
    Ma mir cum am ajuns Capitala Culturara Europeana.Si toaletele ecologice sunt tare curios daca a intrat cineva din cadru primariei.Erau la un momendat toalete ecologice in parcu central,nu le-am mai vazut.

Lasă un răspuns