ÎNȘELĂTORIA MOMENTULUI! Avertisment de ultimă oră al autorităţilor

inselatorie

Autorităţile sunt în alertă şi lansează un avertisment pentru posesorii de telefoane mobile. Aceasta este înşelătoria cea mai la modă în ţara noastră, dar şi cea mai periculoasă.

Mai multe persoane au fost sunate de pe un număr care are un prefix ce nu aparține niciunei țări. Numărul suspect este +78.09.002.50.38.

De regulă, apelantul nu lasă mult apelul, dă doar bip, spun persoanele care au primit acest apel.

Oamenii care sună înapoi sunt întâmpinați de vocea unui robot, care îi anunță, în limba engleză, că tocmai au câștigat un premiu de 5.000 de dolari: „If you are the owner of this number you just won 5000 dollars…”.

Urmează instrucțiuni despre pașii care trebuie urmați pentru a intra în posesia premiului.

Utilizatorii de internet discută deja despre acest subiect pe forumuri. Pe reddit.com a fost deschis un topic pe această temă. Cei mai mulți dintre comentatori spun că au închis imediat cum au fost întâmpinați de vocea robotului telefonic.

Mai mulți clienți ai rețelelor de telefonie din Ardeal şi Banat au primit acest apel, scrie turnulsfatului.ro. Reprezentanții autorităților avertizează că este probabil ca aceasta să fie o înșelătorie – fie numărul să fie cu suprataxă, fie utilizatorii să fie îndrumați către un cont bancar, unde să depună o sumă pentru a intra în posesia așa-zisului premiu.

Foto: turnulsfatului.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ÎNȘELĂTORIA MOMENTULUI! Avertisment de ultimă oră al autorităţilor

Lasă un răspuns