S-a umflat râul Bega

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) a revenit, astăzi, cu actualizarea situaţiei hidrologice a cursurilor de apă aflate în bazinele hidrografice Bega și Timiș unde se înregistrau importante creșteri de debite și niveluri din cauza propagării undelor de viitură formate anterior în amonte.

CITEȘTE ȘI: O fetiţă de 10 ani a murit de emoţie, coborând prima oară în viaţă pe un tobogan acvatic de 82 de metri

În bazinul hidrografic al Begăi, cea mai importantă depășire a cotelor de apărare se înregistra chiar pe acest râu, la stația hidrometrică Balinț, unde cota era de 550 cm, cu tendință de creștere.

La stația hidrometrică Făget se înregistrau niveluri în scădere, sub cota de apărare, în timp ce la stația Chizătău nu fuseseră atinse cotele de apărare, dar nivelul era în creștere prin propagarea viiturii.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara și Colterm pierd un nou proces

Pe râul Timiș, era depășită cota de apărare la stația hidrometrică Lugoj, unde cota ajunsese la 298 cm. Începând cu tronsonul stației Lugoj, în aval, până la granița cu Serbia, tendința era de creștere a debitelor.

Au mai fost atinse și depășite cotele de atenție pe cursurile de apă Caraș, Nera, Pogăniș, cu o tendință de creștere ușoară, fără a se semnala deocamdată probleme deosebite.

În bazinele hidrografice Bistra și Nădrag debitele erau și ele în scădere.

Specialiştii ABAB monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru și cea de intervenţie rapidă sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune. ISU Timiș a anunțat ieri că nu au mai fost necesare intervenții legate de creșterea apelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns