S-a stins din viață o mare actriță. Monica Ghiuță a părăsit discret scena vieții

monica ghiuta actrita

Actriţa Monica Ghiuţă a murit la vârsta de 79 de ani, fiind înmormântată ieri la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti. Aceasta a murit la două zile după ce împlinise 79 de ani.

CITEȘTE ȘI: S-a stins din viață îndrăgita actriță Florina Cercel. A jucat roluri importante și pe scena Teatrului Național din Timișoara

„Încă o veste tristă din lumea artistică! Actriţa Monica Ghiuţă s-a ridicat la ceruri la două zile după ce aniversase 79 de ani…. Monica Ghiuţă s-a stins din viaţă pe 28 iulie şi a fost înmormântată pe 30 iulie la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească-n pace!”, se arată pe pagina de Facebook destinată artiştilor români – Simţire românească, notează agerpress.ro

Actriţa Oana Pellea şi-a exprimat regretul pentru moartea celei pe care o descrie ca pe ”o femeie superbă, cu un păr minunat, luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul”.

”Monica Ghiuţă…foarte dragă mi-a fost dintotdeauna. Drum bun…o să-mi rămână în memorie ca o femeie superbă, cu un păr minunat, luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. O actriţă minunată şi un om drag. Drum bun, Monica!”, a scris pe Facebook Oana Pellea.

Monica Ghiuţă s-a născut la 26 iulie 1940, la Câmpulung Moldovenesc.

A absolvit IATC în 1964, la clasa profesorului Costache Antoniu.

A debutat pe scena Teatrului din Braşov, unde este remarcată de Toma Caragiu, care o invită să joace la Teatrul din Ploieşti.

A avut o îndelungată carieră pe scena Teatrului Mic (1969 – 1990), distingându-se prin rolurile interpretate în registru dramatic. De asemenea, a devenit o figură familiară a marelui ecran, fiind distribuită în numeroase filme: „Vremea zăpezilor” (1966, r.Gh. Naghi), „Puterea şi Adevărul” (1971. r. Manole Marcus), „Cu mâinile curate” (1972, r. Sergiu Nicolaescu), „Dincolo de pod” (1975, r. Mircea Veroiu), „Toamna bobocilor” (1975, r. Mircea Moldovan), „Iarna bobocilor” (1977, r. Mircea Moldovan), „Ştefan Luchian” (1981, r. Nicolae Mărgineanu), „Rămânerea” (1990, r. Laurenţiu Damian), „Drumul câinilor” (1991, r. Laurenţiu Damian), „Timpul liber” (1993, r. Valeriu Drăguşanu), ‘Logodnicii din America (2007, r. Nicolae Mărgineanu), ‘Cocoşul decapitat’ (2007, r. Radu Gabrea), ‘Casanova – identitate feminină (premiera în 12 febr. 2010, r. Marius Th. Barna), Umilinţa (2011).

A colaborat la Acasă tv, fiind prezentatoarea unei emisiuni culinare


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *