S-a împlinit visul lui Robu, deşi Fritz s-a cocoţat iarăşi pe poziţia de iniţiator al unui proiect scris de alţii

Video! Robu: ”Timișoara a ajuns rușinea României, singurul oraș în care se întâmplă ce se întâmplă la noi!” Fostul primar îl atacă virulent pe Fritz, pentru că timișorenii îngheață în case, spitale și școli

S-a împlinit visul lui Robu, deşi Fritz s-a cocoţat iarăşi pe poziţia de iniţiator al unui proiect scris de alţii. Elevii timișoreni vor putea bate mingea în curtea școlii și în afara programului de cursuri, după ce consilierii locali au dat undă verde în acest sens. Pe perioada vacanțelor, precum și în weekend, accesul la terenurile de sport va fi liber între orele 9 și 21, dar și în zilele cu program școlar, după terminarea cursurilor. Directorii unităților de învățământ, însă, au puterea să stabilească propriul regulament și orar în care să lase accesul liber pe terenurile de sport.

Sport la liber în şcolile unde există portar angajat

Doar în 15 unități de învățământ din Timișoara va fi permis, însă, sportul la liber, mai exact numai în acelea unde există portar angajat. Astfel, unitățile agreate, cu girul Inspectoratului Școlar Timiș, sunt Colegiul Tehnic ”Emanoil Ungureanu”, Colegiul Național Bănățean, Colegiul C. D. Loga, Liceul Sportiv Banatul, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, Liceul de Artă ”Ion Vidu”, Școala generală nr. 7, Colegiul ”Regele Ferdinand”, Liceul Silvic, Colegiul Tehnologic de Vest, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, Liceul Alimentar, Liceul Auto, Colegiul Economic ”F. S. Nitti” și Liceul ”Jean Louis Calderon”.

Pentru cei care nu vor respecta regulamentul riscă sancțiuni cuprinse între 100 și 500 de lei. Pe de altă parte, și directorii unităților de învățământ pot fi amendați, în cazul în care nu pun în aplicare regulamentul. E de precizat că accesul copiilor mai mici de zece ani nu va fi permis accesul decât dacă sunmt însoțiți de un adult. Cei care vor utiliza extrașcolar terenurile de sport vor fi obligați să se legitimeze cu carnetele de elevi sau cu actele de identitate, dacă portarul unității de învățământ le-o va solicita.

Polemici nu neapărat cordiale în legătură cu paternitatea ideii

Istoric vorbind, cu toate păcatele sale, fostul primar Nicolae Robu a fost un militant pentru activităţi sportive la liber în curţile şcolilor, în afara orelor de curs, dar a întâmpinat o opoziţie acerbă – şi demnă de o cauză mai bună – din partea Inspectoratului Şcolar.

Primarul Dominic Fritz ține, însă, să-și proclame paternitatea proiectului votat marți în plenul CL Timișoara, ca inițiator oficial în scripte, deși nu toată lumea e de acord. Părinții și elevii, prin mai multe asociații locale, ar fi venit cu ideea proiectului, asta susține consiliera Roxana Iliescu (Pro România).

Roxana Iliescu: Cavalerul Fritz şi-a asumat munca noastră

”Crezând cu tărie în oportunitatea unui astfel de proiect, m-am pus pe treabă și am făcut demersurile necesare la PMT în data de 20 iulie, depunând Nota de fundamentare și Regulamentul aferent. Este adevărat faptul că ulterior, după înregistrare conform normelor și după ce am făcut publică această inițiativă s-a dovedit că și colega consilier Militaru lucrase la un Regulament similar, fără însă a demara procedura oficială la primărie. Din acel moment, deși regulamentar eram inițiatoare, mi s-a părut firesc și în interesul tuturor, să colaborăm și să integrăm viziunea și munca amândurora. Ceea ce s-a și întâmplat, până să vină cavalerul Fritz și să-și asume munca noastră!”, punctează Roxana Iliescu pe facebook.

Rodica Militaru: Ar fi de râs, dacă n-ar fi foarte penibil

La rândul ei, userista Rodica Militaru contraatacă tot pe un ton pamfletar: ”Proiectul a fost lucrat de angajații primăriei, pornind de la un Regulament elaborat de USR Timișoara în 2017, trimis atunci primăriei și ignorat de domnul Robu. O doamnă consilier din partidul lui Ponta plagiatorul a venit cu un copy-paste, în 26 iulie, când proiectul primăriei era deja gata și-l acuză acum pe primar că… i-a furat munca! Ar fi de râs, dacă n-ar fi foarte penibil”.

CITEŞTE ŞI: Ruben Lațcău, trimis la plimbare de Poliție. Viceprimarul Timişoarei, pasibil de o nouă pedeapsă pentru manipularea ilegală a unor date personale

Ciudat, dar ex-primarul Nicolae Robu, cunoscut pentru viteza cu care lovește în Dominic Fritz și în acoliții săi la fiecare ”realizare” pe care și-o arogă mai mult sau mai puțin meritat, încă n-a reacționat la acuza cum că ar fi respins inițiativa, el luând poziție, însă, într-o altă chestiune legată de sport.

Mai exact, într-un scurt clip video postat tot pe facebook, Robu susține că i-a lăsat moștenire actualului primar documentația pentru un stadion nou de 15.000 de locuri în Calea Buziașului, opinând că lui Fitz ar trebui să-i fie rușine că a ciuntit din arena respectivă până a rămas cu doar 9.000 de locuri. Desigur, o altă ctitorie care e doar în faza scriptică, dar cu toate astea subiect de cancan politic pe facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “S-a împlinit visul lui Robu, deşi Fritz s-a cocoţat iarăşi pe poziţia de iniţiator al unui proiect scris de alţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *