S-a dat startul la Tim Cultura, program de finanțare nerambursabilă al Consiliului Judeţean Timiş

Tim Cultura este un program de finanțare nerambursabilă al Consiliul Judeţean Timiş, prin care instituția își propune să deschidă actul de cultură și activitățile de tineret către un număr cât mai mare de persoane, să centreze oferta artistică pe public și să înlăture inegalitățile de acces prin stimularea vieţii cultural-artistice în comunele şi oraşele judeţului.

CITEȘTE ȘI: O statuie a Fecioarei Maria a fost incendiată, în vestul țării. Poliția, pe urmele vandalilor

Tim Cultura vizează menţinerea multiculturalităţii ca element cheie al coeziunii sociale și urmărește integrarea culturii timişene în circuitul naţional şi european de valori. De asemenea, programul de finanțare va contribui la dezvoltarea ofertei culturale timișene în contextul titlului „Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023”.

Sursa de finanțare a contractelor este din bugetul local județean, iar valoarea totală este de 4.440.000 de lei. Proiectele vor fi implementate pe parcursul anului în curs, iar depunerea solicitărilor se poate face până la 9 iulie.

Principalele obiective ale programului sunt: Dezvoltarea unei societăți cu repere durabile, de conservare și transmitere mai departe a valorilor pozitive pentru noile generații; Sprijinirea creativității și talentului; Atragerea şi valorificarea resurselor pentru dezvoltarea sferei culturale, artistice și de tineret; Susţinerea participării actorilor culturali locali la evenimentele culturale naţionale şi internaţionale; Dezvoltarea culturii tradiționale prin intermediul formelor de expresie artistică contemporană; Îmbunătăţirea ofertei culturale prin produse culturale competitive la nivel naţional şi internaţional; Promovarea produsului cultural în contextul noilor platforme multimedia.

După completare, Formularele de înscriere a proiectelor, inclusiv toate anexele, se vor depune la registratura CJ Timiș, de luni până vineri între orele 9 -12. Mai multe detalii pot fi aflate pe internet la adresa http://timcultura.cjtimis.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns