Noi detalii în cazul polițiștilor de la înmatriculări auto suspectați că au luat șpagă. Au fost scoși de la audieri

Zece agenți de poliție care lucrau la ghișeele Compartimentului Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara sunt suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită. Ei au fost aduși de dimineață la audieri, iar acum acestea s-au încheiat, cel puțin pentru ziua de astăzi.

CITEȘTE ȘI: O statuie a Fecioarei Maria a fost incendiată, în vestul țării. Poliția, pe urmele vandalilor

“În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

CITEȘTE ȘI: Zece polițiști de la Serviciul Înmatriculări Timiş au fost ridicați de anchetatori pentru corupție

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș.

 

După ce au fost audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmează ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive. Mai precis, ei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind conduși în arestul IPJ Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns