Rupere de nori în vestul judeţului Timiş! Culturi lovite de ploaie torenţială şi grindină

O ploaie torenţială care a durat minute bune şi grindină de mici dimensiuni s-au abătut, sâmbătă seara, asupra zonei de vest a judeţului Timiş.

Natura a lovit cu furie în localitatea Dudeştii Vechi, unde, potrivit unor informaţii de la faţa locului, ar fi căzut precipitaţii abundente – circa 40 de litri pe metru pătrat, în doar o jumătate de oră.

Chiar şi acum, apă bălteşte încă în grădinile oamenilor.

Vă reamintim că ANM a emis sâmbătă o alertă meteo de instabilitate atmosferică până duminică la prânz și un avertisment cod galben de ploi puternice, vijelii și grindină până luni seara.

“Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp”, comunicase sâmbătă ANM.

Foto: Facebook/Dudestii Vechi com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Rupere de nori în vestul judeţului Timiş! Culturi lovite de ploaie torenţială şi grindină

  1. Pana de curand toti specialistii psdei se lamantau cu seceta teribila din Romanika care ne va infometa multi ani de acum inainte!!
    Acum, cand si dupa rugaciunile popilor in acord cu prognoza meteo, ploaia nu mai este necesara??

Lasă un răspuns