Rujeola din Timiş a lovit şi în Ungaria! Mai mulţi medici din Mako s-au îmbolnăvit, după ce au tratat de o altă afecţiune un bănăţean care avea virusul. Românii nu mai sunt primiţi

analize 3

Mai mulţi medici şi asistente, angajaţi ai spitalului de stat din Mako, oraş situat la câţiva kilometri de graniţa cu judeţul Timiş, s-au îmbolnăvit de rujeolă. Sursa bolii a fost identificată ca fiind un bănăţean în vârstă de 39 de ani. Acesta s-a internat în unitatea sanitară din Ungaria pentru o altă boală, neştiind că are rujeolă.

Conducerea spitalului a decis să-l închidă temporar, accesul vizitatorilor fiind interzis, iar toate internările, sistate.

În Mako nu mai fusese înregistrat nici un caz de rujeolă din 2002 încoace.

Autorităţile sanitare din Ungaria au anunţat că, în ultimele zile, au fost deja înregistrate zeci de cazuri în 11 judeţe, iar românii nu mai sunt primiţi la tratament în spitalele de stat.

Pot merge, însă, să se trateze pentru diferite afecţiuni la unele clinici private din ţara vecină, inclusiv la Szeged.

Pe site-ul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a apărut informaţia că focarul de rujeolă care afectează România este posibil să se răspândească în ţările din Uniunea Europeana (UE) şi în Spaţiul Economic European.

Județul nostru se confruntă cu un val masiv de îmbolnăviri de rujeolă. Numai în săptămâna care tocmai s-a încheiat, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, 138 de noi cazuri au fost confirmate.

Astfel, Timișul, cu 711 îmbolnăviri în ultimele nouă luni, face un salt de pe locul trei pe doi în clasamentul epidemiei de rujeolă, devansând Aradul. La nivel național au fost înregistrate 3.446 de cazuri, dintre care 728 în județul Caraș-Severin. Rujeola a cauzat 17 decese, dintre care patru în Timiș.

”În prezent, în spital sunt internați peste 30 de pacienți și pentru că am atins din nou capacitatea maximă, externăm cazurile foarte repede. Cu excepția a doi copii din Caraș-Severin, ceilalți bolnavi sunt din Timiș. Rujeola a devenit infecție nosocomială, pentru că până la apariția erupției, câțiva copii au fost contaminați atât la noi pe secție, cât și la Spitalul de Copii <<Louis Țurcanu>>. În județul nostru, 40 la sută dintre micuți sunt nevaccinați și s-a constituit un grup de supraveghere al rujeolei, în cadrul căruia specialiștii caută soluții pentru stoparea epidemiei. Europa este iritată de faptul că în România sunt atât de multe cazuri pentru că sunt targeturi care trebuie atinse. În anul 2000, Organizația Mondială a Sănătății și-a propus eradicarea rujeolei sau măcar limitarea ei”, a precizat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Rujeola din Timiş a lovit şi în Ungaria! Mai mulţi medici din Mako s-au îmbolnăvit, după ce au tratat de o altă afecţiune un bănăţean care avea virusul. Românii nu mai sunt primiţi

  1. Asta-i o veste buna! Poate ca folosind „arme biologice” scapam Europa de asiaticii astia barbari…
    Citat:
    „Autorităţile sanitare din Ungaria au anunţat că, în ultimele zile, au fost deja înregistrate zeci de cazuri în 11 judeţe, iar românii nu mai sunt primiţi la tratament în spitalele de stat.”
    Ce tupeu au tiganii astia bozgoresti! Daca era vorba de un neamt (si nu de un roman), nu ar fi fost nicio problema, ar fi continuat sa primeasca nemti in spitalele de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *