Rugina, un „decor” nelipsit din centrul istoric al Timişoarei

centru4

Proaspăt-inauguratul centru istoric al Timișoarei mai necesită o serie întreagă de retușuri, dovadă că s-a muncit cam fără tragere de inimă, sub presiunea termenului de predare.

Dacă treaba făcută de „Doreii” constructori nu prea mai miră pe nimeni, din partea autorităților care trebuie să recepționeze lucrarea ar fi fost de așteptat ceva mai multă rigoare, în condițiile în care ne pretindem în rând cu lumea occidentală.

centru1Despre Piața Sfântu Gheorghe se știa că nu va fi gata, abia la primăvară urmând să fie admirate vestigiile descoperite acolo și puse în valoare, iar despre Piața Libertății s-a comentat deja suficient, opiniile fiind împărțite.

Totuși, Piața Unirii ar fi trebuit terminată la modul nemțesc, dar lucrurile nu stau chiar așa. Unele bănci nu au fost montate, rețelele subterane își arată „măruntaiele” trecătorilor, iar o parte a corpurilor de iluminat lipsește din peisaj.

centru2O bucată de metal ruginit obturează intrarea în Muzeul de Artă și adăpostește un ghem de fire electrice. Se pare că aceasta va deveni, la un moment dat, o nouă lucrare de artă, intitulată „Totem”. Trecând spre Piața Țarcului, găsim pe jos un careu care se distinge din pavaj, în dorința de a marca o „construcție din lemn cu pivniță din secolul XVII”.

Pietricelele care o alcătuiesc se desprind deja din mortar și au început să se împrăștie pe stradă. Puțin mai încolo, o placă din metal cu pete de rugină oferă detalii despre vestigiile arheologice. O placă asemănătoare, cu colțuri ascuțite, mărginește și scara de la intrarea în Palatul Dicasterial.

Desigur, toate acestea sunt detalii, dar nu ar fi bine, măcar o dată, să avem parte și de o inaugurare cu toate detaliile puse la punct?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Rugina, un „decor” nelipsit din centrul istoric al Timişoarei

  1. Bucata de metal ruginit din poza vrea sa fie probabil o opera de arta.
    Dupa parerea mea nu se potriveste de fel cu arhitectura cladirilor din zona Piata Unirii.

  2. Noile statui sunt oribile. Ele se inscriu insa in nota obisnuita a urateniei care s-a asezat peste Timisoara. Nu sunt cu nimic mai urate sau mai frumoase decat monstruozitatile metalice din fata Parcului Copiilor sau decat statuia de pe Take Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *