Rugbiștii timișoreni au câștigat finala mică a Ligii Naționale. Antrenorul principal, Valentin Calafeteanu, pleacă de la echipă

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia

Rugbiștii timișoreni au câștigat finala mică a Ligii Naționale. Antrenorul principal, Valentin Calafeteanu, pleacă de la echipă.

SCM USV Timișoara a câștigat detașat ultimul meci din anul 2023, finala mică a Ligii Naționale, jucată sâmbătă, în „Ghencea”, cu Steaua București. Nu este însă ultimul joc al sezonului, întrucât rugbiștii alb-violeți mai au de disputat finala Cupei României. Pe un teren foarte greu, timișorenii au început tare meciul și la prima apariție în 22-ul advers au reușit eseul, după un mol de margine, în care purtătorul de balon a fost căpitanul Eugen Căpățînă (min. 3). A transformat Dănuț Jipa și s-a făcut 7-0. Steaua a dus apoi jocul în jumătatea bănățenilor și chiar a fost la un metru de terenul de țintă, unde a ținut mingea la sol și nu s-a ales cu încercare. În cele din urmă, gazdele au ales să dea la bețe, la o lovitură de pedeapsă, și au făcut 7-3 prin Nichitean (min. 14). A doua jumătate a primei reprize a fost dominată de SCM USV Timișoara, care a transformat o lovitură de pedeapsă prin Jipa (min. 25), iar apoi și-a trecut în cont și al doilea eseu, prin Gabriel Rupanu. Jipa a fructificat încă o dată din momentul fix, cu o transformare care a atins butul din stânga și a stabilit scorul pauzei: 17-3. Partea secundă a jocului a aparținut tot alb-violeților, chiar dacă aceștia nu au mai reușit eseuri. Alin Conache a făcut 20-3 dintr-o lovitură de pedeapsă de la 30 de metri, după care Steaua a reușit o încercare netransformată, prin Butnariu, la capătul primei ore de joc (20-8).

CITEȘTE ȘI: Amenajarea Pădurii Verzi: timișorenii sunt invitați în 18 decembrie la o dezbatere publică

Cu o apărare solidă, concentrați în toate momentele jocului, rugbiștii lui Valentin Calafeteanu și Valentin Popârlan au ținut gruparea bucureșteanu departe de buturile proprii și au încheiat partida fără emoții. Până la final, Conache a mai înscris din două lovituri de pedeapsă, pentru scorul final de 26-8 (2-1 la eseuri). SCM USV Timișoara a încheiat meciul cu procentaj de 100 la sută (6/6) în tentativele de but. SCM USV Timișoara revine pe podiumul Ligii Naționale după doi ani în care s-a clasat pe locul al patrulea. Totodată, echipa bănățeană învinge Steaua în „Ghencea” pentru a doua oară în această parte secundă a sezonului, după 23-21 în semifinala Cupei României. Ultimul act al Cupei României a fost amânat pentru primăvara anului viitor.

Despărțire de Calafeteanu

SCM USV Timișoara și antrenorul principal, Valentin Calafeteanu, au decis încetarea colaborării. „Este o înțelegere de comun acord, într-un sezon în care echipa noastră de rugby a fost aproape de a evolua cu trofeul pe masă în ambele competiții în care a participat. Finala mică, împotriva formației Steaua București, a fost ultimul meci în care Calafeteanu a condus Timișoara de pe margine, în cei trei ani și jumătate de mandat. Îi mulțumim lui Vali pentru dedicarea cu care a lucrat, pentru spiritul pe care l-a adus, alături de experiența celor 100 de meciuri sub tricolor, ca jucător. A fost o perioadă frumoasă, încununată cu trofeul Cupei României, câștigat în ediția 2021, cu multe meciuri reușite și cu faze de rugby-spectacol.

calafeteanu

Au fost și momente dificile, au fost poate și supărări, dar una peste alta se încheie o perioadă frumoasă, în care rugbiștii timișoreni au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a fructifica la maximum resursele de care au beneficiat. Decizia lui Calafeteanu a venit încă de la ultimul fluier al semifinalei de campionat cu Știința Baia Mare, un meci pe marginea căruia s-au iscat numeroase discuții. Vali și-a dorit foarte mult ca Timișoara să încheie anul cu un trofeu, iar eșecul din Maramureș și modul cum s-a conturat i-au produs decepția. Cu toate acestea, leii au luptat exemplar în finala mică și au câștigat detașat în Ghencea, făcând ca despărțirea să se producă în urma unei victorii convingătoare. Cala, mult succes în tot ceea ce urmează să întreprinzi!”, se arată într-un comunicat al echipei de rugby SCM USV Timișoara.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *