„O literă în oglindă”, spectacol in memoriam Nichita Stănescu la Timișoara

„O literă în oglindă”, spectacol in memoriam Nichita Stănescu la Timișoara

„O literă în oglindă”, spectacol in memoriam Nichita Stănescu la Timișoara.

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.  Nominalizat în 1979, la propunerea poetului suprarealist Arthur Lundkvist (Suedia), la premiul Nobel pentru literatură, Nichita Stănescu rămâne, dincolo de orice dihotomie literară sau biografică, un mare poet, marele poet român al secolului al XX-lea. Versurile sale sunt formatoare de limbă română, creatoare a celor mai profunde – și a celor mai înalte – forme de expresie ale spiritului. Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu marți, 12 decembrie 2023, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, în spectacolul „O literă în oglindă” de Doru Iosif.

CITEȘTE ȘI: Rugbiștii timișoreni au câștigat finala mică a Ligii Naționale. Antrenorul principal, Valentin Calafeteanu, pleacă de la echipă

Pentru o seară, Doru Iosif, el însuși poet și muzician, își va ghida publicul într-o incursiune tandră, luminoasă prin universul poetic al lui Nichita Stănescu, cu dimensiunea înțelegerii intime pe care o are față de teatru, față de poezie și față de muzică.

Actorul Teatrului Național va fi însoțit în această rememorare lirică de muzicianul Marius Iacovania, care va acompania lumea lui Nichita cu sonoritatea plină de farmec a chitarei sale.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntm.ro sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19).

 

 

 

 

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *