Ruben Laţcău, viceprimarul Timișoarei, ne-a arătat ”diploma de golan”

Niște golani mai tineri au luat locul unora mai hârșiți. Cam asta e expresia care sintetizează situația din Primăria Timișoara, la zece luni după alegeri. Ultima mărturie în acest sens este înregistrarea discuției dintre viceprimarul Ruben Lațcău și directorul Culiță Chiș, în care cel dintâi nu doar că folosește un limbaj suburban, dar atinge chiar zona penală, cu amenințări, șantaj, presiuni în achizițiile publice și în angajări etc.).

Normal că o asemenea exprimare șochează, dar în cazul lui Lațcău ea este doar încununarea unei activități plină de abuzuri, minciuni și incompetență, așa cum ne arată faptele prin care viceprimarul s-a ”evidențiat” de când ocupă această funcție publică.

Haideți doar să ne amintim de ele:

1. Primul șoc după instalarea ca viceprimar a fost acela în care s-a aflat că Ruben Lațcău, ”omul nou, cu o viziune europeană în administrație”, este nepotul fostului secretar Ioan Cojocari, personaj pe care partidul său îl prezenta ca simbol al unui trecut corupt. După ce relația de rubedenie a fost făcută publică, Lațcău și-a renegat unchiul și i-a interzis accesul în primărie. Tipic golănesc.

2. A venit al doilea șoc, mai tare decât primul. Proaspătul viceprimar, exponent al curentului super imaculat, promovat tot de partidul său, ”Fără penali în funcții publice”, este chiar el însuși un penal, după ce fost prins de poliție conducând cu permisul suspendat. Când fapta a devenit publică, Lațcău a minimalizat-o, susținând că asta ”nu se pune”. Iarăși, o atitudine golănească.

3. I-a acuzat pe predecesorii săi că s-au folosit de funcții pentru a-și băga „pilele” în consilii de administrație controlate de consiliul local. La câteva săptămâni după aceste declarații, l-a strecurat pe consilierul său personal în două astfel de consilii de adminsitrație, pentru a încasa bani frumoși de la stat. Normal, la golani nici asta ”nu se pune”.

4. În timp ce partidul său urla că promovează tineri cu multă carte și școli înalte, am aflat că lui Ruben Lațcău i-au trebuit șase ani ca să termine o facultate care se face în patru ani, fiind ”dublu repetent”, așa cum îl tot alintă fostul primar Nicolae Robu.

5. A fost subiect central inclusiv la nivel național, după ce a anunțat că intră în concediu de paternitate pentru o bună perioadă. Ulterior, vâzând proporțiile scandalului, și-a nuanțat declarația, micșorând perioada de concediu. Nici inconsecvența nu se pune.

6. Ne-a fost prezentat ca fiind cel mai mare specialist în problemele ”Colterm”, omul care spune pe de rost toată situația societății de termoficare chiar și la ora 3 noaptea, după cum susținea primarul Dominic Fritz. Atât de bine cunoștea problemele, încât la scurt timp ”Colterm” a primit o amendă uriașă, aflându-se în pragul falimentului. Probabil, la ora 3, viceprimarul dormea.

După toate aceste isprăvi, mai putem fi șocați de limbajul de cartier al domnului viceprimar al Timișoarei? Nici vorbă, pentru că el vine ca o continuare firească a unui comportament care n-are nici o legătură cu o funcție de un asemenea nivel.

Conversația cu directorul Culiță Chiș este cea mai bună dovadă că Ruben Lațcău îl bagă în buzunar pe Ionuț Nasleu, un personaj de care se tot spunea că are manifestări de interlop. Nu mai trebuie, acum, ca viceprimarul să-și publice studiile, așa cum cer consilierii locali. Înregistrarea discuției ne-a arătat că are facultate de golan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

16 thoughts on “Ruben Laţcău, viceprimarul Timișoarei, ne-a arătat ”diploma de golan”

  1. da ruben, deținător de dosar penal si condamnat la munca in folosul comunității, bravo. esti imaginea usrului. multa vorbărie, zero fapte, sloganuri mincinoase, totul pt ciolan, indiferent de metode

 1. Ruben este încolțit tocmai de oamenii care tremură de frica schimbării! Altfel nu s-ar sinchisi nimeni să îl atace atât. E clar că își face treaba, și o face foarte bine!
  Toate cele 6 puncte sunt niște minciuni, departe de realitate… Fiecare scrie după propriul interes, nicidecum pentru a arăta realitatea din teren. Domnul Florescu, cât e plafonul pentru o astfel de știre? 🤔

 2. s-au activat trolii pluseristi sa-l apere pe golan desi stiu si ei ca ce scrie in articol e pe cat de trist pe atat de adevarat. nu va mai baga nimeni in seama bai leprelor. va bagati voi pe voi in seama si cam atat. v-ati aratat deja adevarata fata, nu mai tine vrajeala voastra mizerabila

 3. Se pare aă am uitat de manelisti , de penali și de toți excrocii care colcăiau in jurul lui Robu . Toate greșelile vechii nomenclaturi se aruncă în spatele noii administrații .Chiar v-a lăsat memoria ?

 4. Cu unele persoane nu trebuie sa te porti cu manusi, la golaniile lui Chis trebuie raspuns cu golanie! Dupa ce ne-a umplut sensurile giratorii cu semafoare, acum vrea sa ramana in functie ca „mare” specialist! Succes Ruben, răul trebuie taiat de la radacina!!

 5. Acest articol e dovada clara ca doriti sa induceti cititorii in eroare ! Articol scris la comanda ! N-am crezut ca stati de partea lui Culita , cel care ne-a dezvoltat orasul in forta !?!? 

  1. Cu ce vă deranjează? Poate acest articol pe unii ii luminează să vadă cine ne conduce cu adevărat. Oricum, ne-am dat seama că astfel de specimene nu au ce căuta in fruntea urbei.

 6. Mie mi se pare că acest Ruben Lațcău este un infatuat care s-a ajuns si nu-i mai ajungi cu prăjina la nas. Cred că sunt destul de relevante aceste stenograme ale unei discutii in interiorul unei institutii pentru a ne lămuri cine este acest viceprimar cu aere de clasa a IV-a.
  În altă ordine de idei, cred că este de neconceput ca un astfel de limbaj să fie exprimat de un om care conduce destinele orașului, mai cu seamă administrează angajati care il ajută în gospodărirea urbei. Nu e de mirare că un astfel de limbaj este uzat. Da, toti fostii conducători au folosit pe langa amenințări și un limbaj care nu poate fi reprodus. Dar să vii să ameninți un angajat că nu vrea să plece din funcție pe motiv că e din vechea conducere a administratiei sau că e de ani buni in administratie, mi se pare penibil. Eu cred ca trebuie păstrat in continuare. Daca pană azi a fost in fruntea unei directii, inseamnă că a fost bun, a excelat, nu trebuie indepărtat. Ruben Lațcău, să-ti fie rusine!

 7. Daca era golan facea combinatii cu penalul de cojocari si nu o dadea afara pe protejata lui, pe rodica a, dar fiind baiat cinstit care se lupta cu adevaratii golani devine atacabil. Nu imi pasa in cati ani a terminat facultatea ci imi pasa ca robu era sociopat si grandoman si a facut doar nebunii in oras si nici ca a condus fara permis atata timp cat lasa ceva bun in urma lui! Asa ca hai s…. cu articolul vostru! Vremurile se schimba! 

Lasă un răspuns