Ruben Lațcău este cercetat de Agenția Națională de Integritate

Ruben Lațcău este cercetat de Agenția Națională de Integritate

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a ajuns subiectul unei cercetări a Agenției Naționale de Integritate (ANI), în ceea ce privește posibile neconcordordanțe în declarația de avere, privind achiziția unui imobil.

“A fost declanșată (în lucrarea nr. 3658/S/II/13.02.2024) evaluarea respectării regimului declarării averii de către LAȚCĂU RUBEN, viceprimarul mun. Timișoara”, se precizează în documentul 3829/G/II emis în 14 februarie 2024, de către inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Sesizarea autorității a venit ca răspuns la o investigație jurnalistică, realizată de către ziariștii de la Ziua de Vest, în care aceștia demonstrau că viceprimarul Lațcău a plătit, pentru un apartament situat într-un imobil istoric, 135.000 de euro, deși conform studiului de piață valabil pentru anul 2023, referitor la valoarea orientativă a imobilelor, realizat pentru uz notarial, apartamentul are o valoare de 190.704 euro. Cum au scris colegii de la Ziua de Vest, Lațcău s-ar fi bucurat de un regim preferențial, “reducere de primar” (Viceprimarul Lațcău și-a cumpărat un apartament, într-o clădire istorică, de la un traficant de droguriZiua de Vest).

În materialul de presă apărut pe 27 octombrie 2023 se arată că, după ce, în 2021, primarul Dominic Fritz și-a cumpărat împreună cu soția sa, chinezoaica Lin Yiran, o vilă cu 330.000 de euro, în cartierul Elisabetin, viceprimarul Ruben Lațcău și-a cumpărat, în martie 2023, un apartament într-o clădire istorică din Piața Alexandru Mocioni din Timișoara, de 164 de metri pătrați, situat la etajul al doilea al unei clădiri care face parte din zona de protecție a monumentului istoric Situl urban ”Vechiul cartier Iosefin”, înscris în lista Monumentelor istorice.

Printr-o stranie coincidență, chiar înainte de achiziție, Primăria Timișoara nu și-a exercitat dreptul de preemțiune.

Viceprimarul USR a plătit pentru apartament suma de 135.000 de euro, respectiv 668.250 lei, deși conform studiului de piață valabil pentru anul 2023 referitor la valoarea orientativă a imobilelor, realizat pentru uz notarial, apartamentul are o valoare de 190.704 euro.

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a ajuns subiectul unei cercetări a ANI, în ceea ce privește posibile neconcordordanțe

Mai mult, un apartament similar, tot cu patru camere și de 163 de metri pătrați, din clădirea de lângă noua proprietate a viceprimarului, este listat pe site-urile imobiliare la un preț de 219.900 euro.

O legătură care a ridicat alte semne de întrebare este persoana de la care viceprimarul a cumpărat apartamentul. Unul dintre cei trei vânzători este Deliu Vlad Șerban, un cunoscut traficant de droguri. Șerban a făcut parte din lotul de 14 traficați reținuți anul trecut în urma unor descinderi coordonate de procurorii de DIICOT Timișoara.

În luna iulie 2023, Deliu a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenție, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată și deţinerea, fără drept, de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Modalitatea prin care Ruben Lațcău a plătit apartamentul a ridicat alte suspiciuni, după ce acesta a achitat în numerar 1.000 de euro, alți 37.250 de euro din fonduri proprii și 87.750 de euro, respectiv 434.362,5 lei dintr-un credit accesat la OTP Bank.

Ulterior, familia Lațcău (Ruben și Loredana Gaița) au nu mai puțin decât trei proprietăți imobiliare în Timișoara, cu o suprafață totală de peste 320 de metri pătrați, două dintre ele în zona Sinaia.

CITEŞTE ŞI: Mesh-ul cu Dominic Fritz, „taxat” de Poliția Locală Timișoara. Suma și contravenientul sunt însă secrete…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ruben Lațcău este cercetat de Agenția Națională de Integritate

  1. Latcau provine dintr-o familie modestă de penticostali din Oradea. Sigur se va justifica ca și Fritz prin averea nevestii…

  2. „Altfel de politica”-incompetenta,clientelism (…).
    Votati usr !
    O gasca de…continuati voi, oricit ar fi nu ajunge .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *