Roşiile bănăţene, la examinare

Calitatea roşiilor bănăţene, dar şi a hibrizilor obţinuţi din încrucişarea unor soiuri tradiţionale pe aceste meleaguri, a fost testată, ieri, în cadrul unui eveniment organizat de Facultatea de Horticultură a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara.

A fost vorba despre o degustare de tomate la care colectivul de cercetători timişoreni a scos la rampă 16 hibrizi, iar alte cinci soiuri de roşii au fost prezentate de soţii Cernescu, legumicultori din comuna Saravale.

„Ne interesează în primul rând gustul roşiilor pe care le producem, de aceea am dorit să avem cât mai multe păreri de la oameni simpli. Sunt hibrizi obţinuţi din încrucişarea unor soiuri vechi cultivate în zona Banatului.

Pe lângă gust, ne-a mai interesat rezistenţa la boli a tomatelor, dar şi calităţile productive. Sunt roşii cultivate în seră, fără îngrăşăminte chimice”, susţine profesorul universitar Radu Şumălan, de la Facultatea de Horticultură a universităţii timişorene.

Alături de roşiile supuse degustării ieri, la restaurantul Lloyd din Timişoara, fostul viceprimar al urbei de pe Bega, Adrian Orza, a prezentat câteva soiuri de ardei iuţi pe care le cultivă cu pasiune.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns