Romsilva şi Poşta Română colaborează pentru ca beneficiarii cardurilor de energie să compenseze sumele aferente lemnului de foc

Romsilva şi Poşta Română colaborează pentru ca beneficiarii cardurilor de energie să compenseze sumele aferente lemnului de foc

Romsilva şi Poşta Română colaborează pentru ca beneficiarii cardurilor de energie să compenseze sumele aferente lemnului de foc

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a semnat un protocol de colaborare cu Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR), prin care beneficiarii cardurilor de energie să poată utiliza sumele alocate în vederea achiziţionării de lemn pentru încălzire de la unităţile aflate în structura Regiei.

„Astfel, în baza cardului de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal, a actului de identitate al beneficiarului de sprijin şi a facturilor emise de ocoalele silvice din structura Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, persoanele fizice pot solicita compensarea sumelor aferente lemnului pentru foc care urmează a fi livrat de ocoalele silvice, în limita sumelor disponibile.

Prin Ordonanţa de urgenţă nr. 166/2022, Guvernul României a aprobat unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, suportat parţial din fonduri externe nerambursabile”, se arată într-un comunicat de presă al Romsilva, transmis marți, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, în anul 2023, direcţiile silvice din cadrul Romsilva au valorificat masă lemnoasă fasonată, prin vânzare directă, în principal lemn de foc, către populaţie şi alţi beneficiari, conform reglementărilor legale, în volum de 2,14 milioane metri cubi.

CITEȘTE ȘI: Fritz și Lațcău se laudă că înverzesc Timișoara, iar un cetățean a fost curios să afle cât costă copacii și plantarea lor. Ce i-a răspuns primăria?

RNP Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

De asemenea, instituţia administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *