Romano-catolicii sărbătoresc astăzi Floriile

florii 1

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc astăzi Floriile, această zi marcând pentru ei şi începutul Săptămânii Mari, a Patimilor şi Morţii Domnului Isus Cristos. Menţionată pentru prima dată în secolul al IV-lea, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, oraşul unde a şi început să fie celebrată, a fost preluată, în scurt timp, de întreaga lume creştină. Strâns legată de minunea învierii lui Lazăr din Betania, această duminică îi pregăteşte pe credincioşi pentru bucuria pe care o aduce biruinţa lui Cristos asupra morţii din duminica următoare, cea a Învierii.

Totodată, Floriile deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de Săptămâna Mare. Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi începe Săptămâna Patimilor, săptămâna în care credincioşii îl „petrec” pe Cristos pe Calea Sfintei Cruci, până la moarte şi Înviere.

 

Calea Sfintei Cruci,  la Ciacova

 

Duminică, 28 martie 2021, la ora 19,30 va avea loc, în curtea bisericii parohiale din Ciacova, Calea Sfintei Cruci, organizată de tinerii parohiei. Momentul spiritual se va desfășura sub motto-ul: „Mesajul lui Cristos cel răstignit și înviat poate ajunge la tine prin participare directă sau online și printr-un mod inedit, prin intermediul baloanelor“ – care vor purta rugăciunile către cer. În caz de vreme nefavorabilă, devoțiunea va fi reprogramată pentru data de 2 aprilie a.c., în Vinerea Mare.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *