Am trecut la ora de vară. Teoretic, anul acesta ar trebui să fie ultimul în care se mai schimbă ora

ora de vara 3

Teoretic, anul acesta ar trebui să fie ultimul în care se mai schimbă ora. Parlamentul European a decis ca fiecare stat membru să aleagă sistemul orar dorit, dar ţara noastră nu a luat încă o decizie în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Măsuri mai restrictive pentru combaterea răspândirii COVID, adoptate în Timiș

Din 1997, ora de vară începe în România în ultima duminică din martie şi se încheie în ultima duminică din octombrie, la fel ca în toate ţările europene, potrivit Mediafax.

În 2019, Parlamentul European a votat în favoarea unei propuneri de renunţare la obligativitatea trecerii la ora de vară la nivelul Uniunii Europene, însă potrivit propunerii, fiecare stat membru va avea dreptul să decidă dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei.

Ora de vară a fost prima dată propusă de un entomolog din Noua Zeelandă, George Vernon Hudson, în 1895. 110 ţări din întreaga lume folosesc astăzi acest mecanism. În Europa, Islanda este singura ţară care nu foloseşte ora de vară. Rusia a început să aplice acest sistem din 1981, însă a renunţat după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetăţenii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns