Românii vaccinați cu Pfizer ar putea fi chemați din nou la vaccinare, la toamnă. Valeriu Gheorghiță: ”A treia doză, probabil doar pentru anumite segmente de populație”

Scăpăm de o parte din măsurile RESTRICTIVE | Valeriu Gheorghiță: „Vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie”

Trei milioane de români care s-au imunizat cu Pfizer ar putea fi chemaţi din nou la vaccinare. Nu chiar acum, dar din toamnă. Se discută tot mai des despre o imunizare anuală, care să ţină pasul cu noile variante ale coronavirusului.

Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al OMS: ”Să vedem dacă această recomandare se referă la necesitatea vaccinării datorită mutaţiilor noului coronavirus sau dacă se referă la consilidarea imunităţii după cele 2 doze deja administrate pentru că imunitatea oricum cu siguranţă va dura mai mult de 6 luni”.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu a fost al cincilea român vaccinat împtriva COVID-19.  În septembrie se împlinesc 8 luni de la rapel şi ar putea fi printre primii care să primească o doză suplimentară.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Va depinde foarte mult de ce se va întâmpla în România şi nu numai, cum va fi cu vaccinarea actuală, cum vor fi condiţiile atunci”

Peste 3 milioane de români s-au vaccinat cu Pfizer

Aproape 2,4 milioane au făcut şi rapelul. E vaccinul preferat de români. Cu Moderna au fost imunizaţi de 10 ori mai puţini oameni, cu AstraZeneca în jur de 430 de mii, iar cu Johnson and Johnson, aproximativ 30.000.

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că așteaptă să vadă ce arată studiile ştiinţifice dar şi ce va decide Organizaţia Mondială a Sănătăţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *